06 sep 2021

Open Monumentendag 2021

Op 11 en 12 september openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag. Het landelijke thema van deze 35e editie is inclusie. Onder de slogan ‘Mijn monument is jouw monument’ wil de organisatie samen met de meer dan 300 lokale comités een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het bijzondere Nederlands cultureel erfgoed.

05 aug 2021

Het is zomervakantie!

Voor de zomerperiode, informeren wij u graag over onze bereikbaarheid.

13 jul 2021

Na 65 jaar klokken van de Sint-Jan weer ouderwets geluid

De toren van de Sint-Jan is succesvol opgeleverd. Na een langdurige restauratie/renovatie is de toren van de Sint-Jan vrijdagochtend heropend. Op de tentoonstellingszolder op de tweede verdieping werd welluidend stil gestaan bij dit moment. Zeven genodigden hingen aan de touwen. Dat gebeurde ruim 65 jaar geleden voor het laatst.

28 jun 2021

De charmes van binnenstedelijk restaureren

In hartje Utrecht, bij monumentaal complex ’t Hoogt, is het een drukte van belang. Veel verschillende werkzaamheden, weinig ruimte, uitdagende klantwensen en buren voor wie we de overlast tot een minimum willen beperken. Lastig? Welnee: de charmes van het binnenstedelijk restaureren! Werkvoorbereider Thijs Verstraaten en uitvoerder Nout van Kasteren vertellen erover.

08 jun 2021

Verduurzaming van monument Huis van Bosch

Aan de Markt in ’s-Hertogenbosch is Nico de Bont bezig met een wel héél bijzondere restauratie. Want daar, pal achter het standbeeld van de wereldberoemde schilder Jheronimus Bosch, hebben wij de eer om diens woning/atelier te restaureren voor een nieuwe toekomst als museum ‘Huis van Bosch’. We maakten een rondje door het pand met restauratiearchitect Harriën van Dijk, projectleider van de gemeente Tom van den Oetelaar en projectleider van Nico de Bont, Moniek van Hoof.

25 mei 2021

Specialistisch vakmanschap behouden voor de toekomst!

Om specialistisch vakmanschap te behouden voor de toekomst is het doorgeven van deze (vak)kennis van groot belang. De restauratie van de Sint Urbanuskerk in Bovenkerk (Amstelveen) biedt hierin een unieke kans op een indrukwekkende plek. We praten we over het leertraject met meester-metselaar Hans van Eert en projectleider Evelien Schrijver.

30 apr 2021

Nico de Bont start met restauratie kerktoren in Wouw

Afgelopen week is de restauratie van de imposante kerktoren van de St. Lambertuskerk in Wouw gestart. De officiële opdracht is tijdens een kleine bijeenkomst getekend door Piet Backx, voorzitter van het kerkbestuur en Boudewijn de Bont, directievoorzitter van Nico de Bont.

28 apr 2021

Nico de Bont en PelserHartman starten meerjarig partnership

Deze week ondertekenden Boudewijn de Bont, directievoorzitter van Aannemingsbedrijf Nico de Bont, en Jeroen Pelser, oprichter en directeur van ingenieursbureau PelserHartman, een meerjarig partnership. De twee bedrijven verbinden zich voor in ieder geval drie jaar aan elkaar. Boudewijn: “Als je op voorop wilt blijven lopen in de markt, moet je met de allerbeste partijen samenwerken. Dan kan je samen vooruit. Samen groeien.”

16 apr 2021

TBI Jaarverslag 2020

TBI heeft een sterk jaar achter de rug, ondanks dynamische en lastige omstandigheden. De bedrijfsopbrengsten en het bedrijfsresultaat zijn in 2020 opnieuw duidelijk gestegen

01 apr 2021

Aannemingsbedrijf Nico de Bont neemt restauratieactiviteiten Heijmans over

Met trots brengen we u ervan op de hoogte dat wij per vandaag de restauratieactiviteiten van Heijmans hebben overgenomen. Goede vakmensen zijn schaars en we zijn blij dat we ons team met deze ervaren specialisten kunnen versterken.