Nieuws

23 nov 2022

Oud en nieuw komen samen in 13e-eeuwse stadsmuur

Binnen het Herman Moerkerkpark komen oud en nieuw mooi samen. Dit park bevat restanten van de eerste stadsommuring uit de 13e eeuw. We herstellen in opdracht van de gemeente ’s-Hertogenbosch deze bijzondere metselwerkrestanten, restaureren de muren en metselen een nieuwe muur. Er zijn zo’n 40.000 stenen gebakken die passen bij de 13e-eeuwse stadsmuur van ’s-Hertogenbosch. Onze vakmensen en wethouder Marianne van der Sloot metselden op woensdag 23 november de eerste steen.

08 nov 2022

1ste lustrum: 5 jaar Nico de Bont Amsterdam

Eind 2017 openden wij een vestiging in het Olympisch Stadion in Amsterdam om met liefde voor het vak monumenten in de Randstad toekomstwaarde te kunnen geven. Dicht in de buurt bij onze opdrachtgevers, zodat we echt samen konden werken aan het behoud van cultuur historisch erfgoed. Begin november vierden we vol trots ons eerste lustrum.

03 nov 2022

Biobased materialen een (eco)logische keuze voor monumenten

Er is maar één toekomst en dat is een duurzame toekomst. Vanuit die visie maakt Nico de Bont zich sterk voor een duurzame versnelling in de monumentenmarkt. In een korte artikelenreeks laten we graag zien hóe we dat doen. Vandaag een gesprek met duurzaam projectleider Sanne Beckers en inkoper Joost van der Aa, over de groeiende rol van biobased bouwmaterialen in de verduurzaming.

13 okt 2022

Verduurzaming Groot Tuighuis met schelpen en hennep naar label A

Er is maar één toekomst en dat is een duurzame toekomst. Vanuit die visie maakt Nico de Bont zich sterk voor een duurzame versnelling in de monumentenmarkt. In een aantal interviews laten we onze experts aan het woord over waarom en hóe we stappen zetten. Deze keer een gesprek met projectleider Damie van Vianen en duurzaamheidsexpert monumenten en planontwikkelaar Sanne Beckers, over de toepassing van biobased bouwmaterialen in de praktijk.

11 okt 2022

Kees Raaijmakers, nieuwe adjunct-directeur van Nico de Bont

"Samen verder bouwen aan een innovatieve toekomst." Per 1 september is Kees Raaijmakers als adjunct-directeur toegetreden tot het directieteam van Nico de Bont. Concreet betekent dit, dat hij samen met directievoorzitter Boudewijn de Bont het bedrijf gaat leiden. Tijd voor een tweegesprek met beide heren.

19 sep 2022

Nationaal Monument op de Dam in de Spotlight

AT5 filmde ons fantastische project het Nationaal Monument op de Dam. Voor een reportage over het bijzonder groot onderhoud van dit iconisch monument.

09 sep 2022

Open Monumentendag 2022

Dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. En dit jaar een belangrijk en mooi thema. Met aandacht voor duurzaamheid en respect voor het verleden restaureren en herbestemmen we bijzondere monumenten. Een aantal hiervan zijn dit weekend ook te bezoeken:

07 jul 2022

Woongroep voor ‘gevleugelde vrienden’ bij Huize Vincentius Udenhout

De watertoren van het voormalige Vincentiusklooster te Udenhout (1927) wordt gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de komst van kerkuilen, zwaluwen en vleermuizen. In deze zogenaamde ‘Faunatoren’, die in augustus wordt opgeleverd, zal ook onderzoek verricht worden. De restauratie van de watertoren is de eerste fase van het woningbouwproject Vincentius,.

05 jul 2022

Voorpaginanieuws!

Terwijl het winkelend publiek en het OV gewoon doorging, vond er een uniek moment plaats in hartje Amsterdam. We zijn namelijk begonnen met de demontage van de karakteristieke roomwitte pyloon van het Nationaal Monument op de Dam.

01 jul 2022

Unieke bouwwand Monument op de Dam nu te bewonderen

Deze waardevolle plek blijft van betekenis, zelfs als het achter de bouwwand is verstopt en in de steigers staat. Door inspirerende teksten over vrijheid, dam-duiven die de lucht in vliegen en een expositie over de geschiedenis van de Dam, beleef je de historie op een unieke manier.