14 okt 2021

Nieuwe stap in verduurzaming grachtenpand Amsterdam

Trots! Verduurzaming van monumenten is een uitdaging. Vandaag zetten we weer een nieuwe stap! De eerste Groene Palen zijn in de grond geplaatst bij het monumentale grachtenpand op de Oudezijds Voorburgwal 136. Een mooie stap in de verduurzaming van dit bijzondere monument. Het pand gaat van het aardgas af en er komt een warmtepomp en vloerverwarming in.

08 okt 2021

Groen licht voor gebiedsontwikkeling Vincentius

Op vrijdag 8 oktober worden bij het voormalige Vincentiusklooster in Udenhout de vlaggen gehesen, om het groene licht voor de herbestemming van het complex te vieren. De omgevingscommissie van de Gemeente Tilburg keurde het plan voor meer dan 90 woningen in het karakteristieke gebouw en geplande nieuwbouw onlangs goed. De bestemminsplanprocedure kan nu worden opgestart. Nico de Bont en BOEi informeren de omgeving tijdens een inloopavond. De bouw kan medio 2022 van start.

23 sep 2021

Project verduurzaming Oudezijds Voorburgwal 136 in het Parool

In het Parool: Een monumentaal grachtenpand aan de Oudezijds Voorburgwal wordt zo grondig verbouwd dat het van het aardgas af kan. ‘Als het hier kan, dan kan het overal.’

16 sep 2021

Geslaagd Veiligheidsontbijt

Tien van onze grootste onderaannemers en leveranciers schoven bij ons aan voor ons tweede Veiligheidsontbijt. Onderwerp: hoe kunnen we er samen voor zorgen, dat we de veiligheid in onze bouwketen verbeteren?

06 sep 2021

Open Monumentendag 2021

Op 11 en 12 september openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag. Het landelijke thema van deze 35e editie is inclusie. Onder de slogan ‘Mijn monument is jouw monument’ wil de organisatie samen met de meer dan 300 lokale comités een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het bijzondere Nederlands cultureel erfgoed.

05 aug 2021

Het is zomervakantie!

Voor de zomerperiode, informeren wij u graag over onze bereikbaarheid.

13 jul 2021

Na 65 jaar klokken van de Sint-Jan weer ouderwets geluid

De toren van de Sint-Jan is succesvol opgeleverd. Na een langdurige restauratie/renovatie is de toren van de Sint-Jan vrijdagochtend heropend. Op de tentoonstellingszolder op de tweede verdieping werd welluidend stil gestaan bij dit moment. Zeven genodigden hingen aan de touwen. Dat gebeurde ruim 65 jaar geleden voor het laatst.

28 jun 2021

De charmes van binnenstedelijk restaureren

In hartje Utrecht, bij monumentaal complex ’t Hoogt, is het een drukte van belang. Veel verschillende werkzaamheden, weinig ruimte, uitdagende klantwensen en buren voor wie we de overlast tot een minimum willen beperken. Lastig? Welnee: de charmes van het binnenstedelijk restaureren! Werkvoorbereider Thijs Verstraaten en uitvoerder Nout van Kasteren vertellen erover.

08 jun 2021

Verduurzaming van monument Huis van Bosch

Aan de Markt in ’s-Hertogenbosch is Nico de Bont bezig met een wel héél bijzondere restauratie. Want daar, pal achter het standbeeld van de wereldberoemde schilder Jheronimus Bosch, hebben wij de eer om diens woning/atelier te restaureren voor een nieuwe toekomst als museum ‘Huis van Bosch’. We maakten een rondje door het pand met restauratiearchitect Harriën van Dijk, projectleider van de gemeente Tom van den Oetelaar en projectleider van Nico de Bont, Moniek van Hoof.

25 mei 2021

Specialistisch vakmanschap behouden voor de toekomst!

Om specialistisch vakmanschap te behouden voor de toekomst is het doorgeven van deze (vak)kennis van groot belang. De restauratie van de Sint Urbanuskerk in Bovenkerk (Amstelveen) biedt hierin een unieke kans op een indrukwekkende plek. We praten we over het leertraject met meester-metselaar Hans van Eert en projectleider Evelien Schrijver.