ASVZ draagt Huize Vincentius over

29 jan 2021

De voorbereidingen op de bouw van circa 90 appartementen en herenhuizen in het karakteristieke gebouw uit 1925 en in de geplande nieuwbouw, gaan van start. 

Boudewijn de Bont, directeur Nico de Bont: “Huize Vincentius is een prachtig stuk erfgoed. Herbestemming betekent behoud van het monument en overgang naar een nieuwe levensfase voor het gebouw. Hierbij gaan we de fraaie sfeer en de prachtige detaillering van het monument combineren met hoogwaardige en hedendaagse nieuwbouw. Samen met de groene setting gaat het een fijne en karaktervolle plek worden, een plek met een ziel.“ 

Sylvia Pijnenborg, adjunct-directeur BOEi: “Succesvol herbestemmen is ook respect opbrengen voor de geschiedenis van een gebouw en de verhalen die bij een gebouw horen. Bij het ontwerp houden wij daarom zoveel mogelijk rekening met de monumentale kwaliteiten. Ook zijn we begonnen met het optekenen van de vele bijzondere verhalen en herinneringen die mensen uit Udenhout aan Huize Vincentius hebben.”
 

Mario Jacobs, Wethouder Erfgoed, Groen, Natuur en Landschap “Met de herbestemming van het rijksmonumentale entreedeel en de twee naastgelegen paviljoens van Huize Vincentius tot woongebouwen blazen BOEi en Nico de Bont nieuw leven in een bijzonder stukje historie aan de Schoorstraat. En dat ook nog eens in een bijzonder aantrekkelijke groene omgeving. Dat juichen wij van harte toe, want zo verbinden we verleden en toekomst op een manier die vele terreinen naadloos past bij het dorp Udenhout.”

Meer informatie over dit bijzondere project?

Wonen in Vincentius
  • Het plan