BLOG: HET NICO DE BONT GEVOEL VAN RESTAUREREN

24 sep 2015

Als u Nico de Bont belt, dan belt u de complete restauratiewereld. Onze eigen mensen, een gevarieerd netwerk van specialisten, een kennisdatabase: het staat allemaal tot uw beschikking. Net als bij Formule I moet alles kloppen, de techniek, de auto, de coureur, het team: alleen de juiste mix geeft het beste resultaat. Zo is het ook met restaureren: alleen met de juiste mensen, de nieuwste technieken en met liefde en passie voor het vak, bereik je de beste kwaliteit.

Vooruitzien

We kennen allemaal wel de goed bedoelde adviezen van familie en vrienden die wel ‘een mannetje’ kennen die het schilderwerk kan herstellen of de voegen kan vervangen. Maar heeft u ook zicht op wat u de komende jaren aan onderhoud dient uit te voeren en wat dat kost? Soms moet u aan de voorkant investeren en een restauratieregisseur in de hand nemen die het totaalplaatje maakt om topkwaliteit binnen de financiële kaders mogelijk te maken. U koopt dan niet alleen goed schilderwerk of een levensbestendige voeg, maar u koopt commitment en garantie. Uw monument wordt ‘ons’ monument, dat wij met liefde en passie onderhouden op basis van een goed onderbouwd onderhoudsplan met bijbehorende subsidies.

Investeren in mensen

Daarvoor investeren wij in mensen in middelen, want het restauratievak mag niet verloren gaan. Wij willen iets moois maken en erfgoed behouden voor de toekomst. Van generatie op generatie geven wij het vak door aan jongeren die houden van alles wat historie ademt. Wij screenen mensen op passie en kwaliteit. Mensen die er helemaal voor gaan en die juist dat beetje extra geven wat opdrachtgevers van Nico de Bont mogen verwachten.

Kwaliteitskeurmerk

Ik ben dan ook trots als een architect zegt dat hij maar weinig restauratie-aannemers kent, die het gevoel van restaureren in ‘hun poriën’ hebben. Want dat is het gevoel dat wij in onze restauraties stoppen. Samen met het projectteam willen wij het onmogelijke mogelijk maken, zodat ook opdrachtgevers met trots zeggen: ‘ik heb een Nico de Bont restauratie laten uitvoeren’. Een kwaliteitskeurmerk voor passie, beleving en waarmaken.