De Eusebius: een project waar we trots op zijn

30 aug 2018

Nico de Bont is volop in uitvoering bij de Eusebius in Arnhem. Dit bijzondere restauratieproject heeft dit jaar de Natuursteenpenning gewonnen. De jury was zeer te spreken over het jonge vakmanschap en de hoogwaardige kwaliteit die wij leveren. Hoog tijd om deze vakmannen en uitvoerder Toon Weijters op te zoeken!

Bijzonder project met fijne werksfeer

Toon vertelt enthousiast; “Dit zijn de projecten waar ik blij van word. Met name de omvang, de vrijheid en het vertrouwen dat we krijgen om mee te denken, de goed ingerichte bouwplaats en de langdurigheid van het project is prettig. Doordat wij hier al jaren restaureren krijg je een goede band met alle gebruikers en de opdrachtgever en heb je met elkaar aan één woord genoeg.” John de Kovel vult aan: “We werken inderdaad fijn met elkaar samen. De sfeer op de bouw is gemoedelijk.”

No nonsens

John is druk bezig met het uithakken van het beton. De natuursteenbekleding wordt hier opnieuw voorgeplaatst. Vaak ziet men alleen de mooie werkzaamheden van ons vak, maar dit hoort er ook gewoon bij.” Toon vult aan: “En ook dát is typerend voor dit project. Sommigen moeten maanden achter elkaar hakken, maar je hoort niemand klagen.”

Kwaliteit hoog in het vaandel

Een aantal verdiepingen naar beneden zijn Ralf Pieters en Jelle Kruese druk bezig met het stellen van het natuursteen. Ralf vertelt: “De maatvoering en het stellen van natuursteen zijn voor mij de leukste werkzaamheden in de restauratie. Wat ik aan dit project fijn vind, is dat we de tijd krijgen om alles netjes af te werken, zodat we kwaliteit kunnen leveren.” Jelle vult aan: “Daarnaast vind ik het bijzonder dat we hier met zulke goede en nieuwe materialen werken. De luxe hier is, dat als iets kapot gaat, er de volgende dag nieuw gereedschap klaarligt. Daardoor kunnen we lekker doorwerken.”

 Passie voor het restauratievak

Wat Toon trots maakt bij de Eusebius zijn twee dingen: “De jonge jongens die hier met plezier en passie het restauratievak leren en het unieke resultaat dat wij leveren. Toen de steiger deels weggehaald werd, waren we zó enorm trots op wat wij hier hebben neergezet. De kennis en kunde die zijn toegepast, is echt van een hoogwaardig niveau.”

“IK BEN TROTS OP ONZE JONGE VAKMANNEN DIE HIER DAGELIJKS MET PLEZIER HET RESTAURATIEVAK LEREN EN DE HOOGWAARDIGE KWALITEIT DIE WIJ KUNNEN LEVEREN.”

Uitvoerder Toon Weijters