Diploma 'Restauratie Professional' voor collega Thijs!

03 jul 2020

Wij zijn trots op onze collega Thijs Verstraaten die zich nu "Professional Restauratie" mag noemen. Gefeliciteerd Thijs met deze mooie prestatie!

Op 3 juli ontvingen 12 studenten van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen het felbegeerde diploma van de twee-jarige opleiding "Professional Restauratie." In de feestelijke serre van het klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem in Amersfoort werden de diploma’s aan de studenten uitgereikt door NCE-voorzitter Flip van de Burgt en coördinator NCE-opleidingen Joop Jansen.

Joop Jansen: “We zijn heel blij dat wij vandaag deze studenten hun diploma kunnen uitreiken. Door alle corona-maatregelen was het even passen en meten. Twee jaar lang vond elke vrijdag de lesdag plaats in Amersfoort en gingen we samen op prachtige excursies, maar 3 maanden geleden werd alles anders. Toen moesten we ineens online les gaan geven. Gelukkig kunnen we vandaag toch samen afsluiten op 1,5 meter en is Nederland nu 12 steengoede ‘professionals restauratie’ rijker!“

“Een veelzijdige opleiding”

In de tuin van het Klooster kijken de leerlingen terug op hun twee-jarige opleiding Professional Restauratie waarin ze verdieping kregen op het restauratievak. “Een veelzijdige opleiding”, aldus Thijs Verstraaten van Aannemingsbedrijf Nico de Bont: “Ik heb veel geleerd over allerlei processen in de restauratie, van opname, voorbereiding tot uitvoering. De historie achter bepaalde materialen, details en uiteraard bouwstijlen. Hierdoor krijg je een hele andere kijk op bepaalde zaken. Met al deze opgedane kennis kan ik nu betere keuzes maken in een restauratie en kan ik het afgeleverde werk beter op kwaliteit beoordelen”.

Lees het hele interview: “Opleiding Professional Restauratie waardevol voor mijn hele toekomst”.

Lees