Vijf vragen aan Marjella Prins, planontwikkelaar restauratie bij Aannemingsbedrijf Nico de Bont. Ze verricht onderzoeken en voorbereidend werk zodat de oude glorie van het Tweede Kamercomplex bewaard blijft, terwijl de gebouwen en installaties ingrijpend worden vernieuwd.
Werkgroep Historic BIM is gelanceerd! We zijn trots dat wij samen met ontwerpbureaus Rijnboutt, BiermanHenket en Office Winhov en Duyts Bouwconstructies een nieuwe standaard ontwikkelen voor het uitwisselen van informatie in BIM voor bestaande bouw.
Leermeester Hans van Eerst (64 jaar, Uitvoerder bij Nico de Bont sinds 1985) en Martijn van Caem (28 jaar, Metselaar bij Nico de Bont sinds 2014) over de kracht van generaties.
Met een interactieve 3D-monumentenwereld, een mobiele GPS tour met 5.000 monumenten en een monumentenquiz! Dwaal mee, navigeer naar monumenten en vertel over je avonturen met het spreekbeurtpakket.
De herontwikkeling van de Chassékazerne tot Breda Botanique is een feit. Met de botanische kas als paradepaardje van het kazernecomplex, is Breda een icoon rijker. Breda Botanique bestaat uit een mix van stedelijke functies waaronder huurappartementen, horeca, filmhuis en een boetiek hotel. Nico de Bont voerde als hoofdaannemer in opdracht van ontwikkelaar Synchroon de restauratie- en bouwwerkzaamheden uit.
Eddy de Veer is projectmanager restauratie bij Nico de Bont, betrokken bij de renovatie van het Tweede Kamercomplex aan het Binnenhof. Hij vindt het fantastisch om dit project onder handen te hebben, vanwege de monumentale waarde maar ook omdat er met zoveel partijen wordt samengewerkt: “Die groepsdynamiek is heel bijzonder.”
Ruim 150 jaar oud is de katholieke Sint Catharinakerk bij Stratumseind in hartje Eindhoven. Een prachtig stadsicoon van de hand van de bekende architect Pierre Cuypers. Willen we dit rijksmonument in goede kwaliteit voor de toekomst behouden, dan is regulier onderhoud nodig, in afwachting van een volledige restauratie over enkele jaren. In opdracht van gemeente Eindhoven - eigenaar van het gebouw - voert het team van Nico de Bont in 2022-2023 onderhoudswerkzaamheden uit.
Restauratiemetselaars brengen geschiedenis weer tot leven. Het vak dat zij uitoefenen is zoveel meer dan gewoon metselen, er komen veel meer details en bijzonderheden bij kijken. In het project Herman Moerkerkpark in de oude binnenstad van ‘s-Hertogenbosch is het metselen extra bijzonder. Hier werken de vakmensen van restauratieaannemer Nico de Bont aan de gedeeltelijke herbouw van de eerste stadsommuring uit de 13e eeuw. Ze herstellen de bijzondere metselwerkrestanten, bouwen de oude muur inclusief historische details weer op en brengen zo de stadsmuur weer tot leven.
In de 'Week van de Circulaire Economie' spreken we Sanne Beckers, duurzaamheidsexpert bij Nico de Bont | TBI. “Herbestemmen van ruimtelijk erfgoed is in beginsel al circulair. Niet alleen behouden we met erfgoed historische en culturele waarden, maar ook de materialen die soms al eeuwen in gebruik zijn. We gooien nauwelijks iets weg en hergebruiken materialen uit het gebouw of van een ander pand uit dezelfde stijlperiode. We hebben onlangs bijvoorbeeld balken gevonden bij een tweedehands bouwmaterialenhandel die kwamen uit het buurpand van het door ons herbestemde Huis van Bosch in Den Bosch. Geweldig, toch?”