Flinke onderhoudsbeurt voor Moerputtenbrug

08 nov 2018

Bron: Brabants Dagblad

Wandelaars die het natuurgebied De Moerputten bij Den Bosch in gaan, kunnen vanaf komende week wat hinder ondervinden als ze richting de Moerputtenbrug lopen. Daar gaan werklui met machines aan de slag voor een flinke onderhoudsbeurt aan de brug.

Volgens boswachter Janneke de Groot van Staatsbosbeheer is onderhoud van het rijksmonument in het natuurgebied zeer regelmatig nodig. ,,Om de paar jaar controleren we op de veiligheid en worden alle loopplaten nagelopen op loszittende schroeven. Ook versleten platen worden vervangen en rotte bielzen worden eruit gehaald. Daarvoor komen dan weer goede, oude bielzen terug.”

Restaurateur Nico de Bont uit Vught gaat het onderhoud doen van de brugelementen en herstelt onder meer het voegwerk. Schildersbedrijf Van Lith loopt alle stalen delen na die door vandalen zijn bekrast, zijn onder gespoten door graffiti-gasten of aan roest onderhevig zijn.

Janneke de Groot: ,,Het gaat om 60.000 euro voor dit onderhoud van het rijksmonument. Zestig procent er van krijgen we via een subsidieregeling instandhouding rijksmonumenten. Het andere deel betalen we zelf. Het werk is medio januari 2019 klaar.”