Foto-expositie: 35 jaar Nationale Herdenking bij het Monument op de Dam

25 apr 2023

Ter ere van het 35-jarig jubileum van de Nationale Herdenking op de Dam krijgen bewoners en bezoekers van Amsterdam de mogelijkheid om op 5 en 6 mei een kijkje te nemen achter de schermen van de organisatie van de Nationale Herdenking. Op beide dagen opent Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) aan de Dam 27 haar deuren. Het IGC organiseert rondleidingen en een foto-expositie over het groot onderhoud van het Nationaal Monument, dat in 2022 door Nico de Bont werd uitgevoerd.

Fotograaf Jelle Verhoeks heeft van maart 2022 t/m februari 2023 de werkzaamheden aan het monument in beeld gebracht. De foto-expositie geeft een indruk van wat hier allemaal bij kwam kijken. Van steigerbouw tot werkplaats en van tijdelijke expositiewand tot de herbouw. Jelle Verhoeks heeft dit alles op stijlvolle wijze in beeld gebracht.  

Tijdens de rondleiding door de 110-jaar oude Club ziet u de katheder van de Nationale Herdenking, loopt u door de ruimten waar de Koning en de Koningin met kransleggers in gesprek gaan, ziet u uiteenlopende foto’s van de herdenking en heeft u een goed uitzicht op de Dam en het Nationaal Monument. Geïnteresseerden kunnen zich op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei tussen 10.00-17.00 uur melden bij de receptie van Koninklijke IGC. Wilt u deze rondleiding niet missen, kom dan zeker op tijd. 

De fotoexpositie wordt mede mogelijk gemaakt door: Nationaal Comité 4 en 5 mei, Comité 4 en 5 mei Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fotograaf Jelle Verhoeks, Constructiebureau de Prouw, Concreet Projectmanagement, Van Hoogevest Architecten, Key-Color Fotolab, Aannemingsbedrijf Nico de Bont, Slotboom Steenhouwers en de Koninklijke Industrieele Groote Club.