Gemeente 's-Hertogenbosch krijgt een modern erfgoedcentrum

14 jan 2022

Dit voorjaar start de verbouwing van het Groot Tuighuis. Het monumentale gebouw, de uit 1430 daterende voormalige St. Jacobskerk, krijgt op de gehele begane grond een publieksfunctie. Inwoners en bezoekers kunnen hier met unieke historische bronnen het verhaal van Gemeente 's-Hertogenbosch beleven en er zelf aan bijdragen. De gemeente wil met deze plannen een modern erfgoedcentrum creëren dat midden in de samenleving staat. Hier staan ontdekken, onderzoeken en ontmoeten centraal.

Net als bij Huis van Bosch wordt dit monument met veel zorg verduurzaamd. Daar nemen we je later tijdens de werkzaamheden in mee. 

Bouwteam

Eind december is de bouwteamovereenkomst ondertekend. Hiermee is het bouwteam compleet. Verlaan en Bouwstra architecten maakte het ontwerp voor het erfgoedcentrum. Zij zijn gespecialiseerd in de restauratie en herontwikkeling van erfgoed. Samen met aannemingsbedrijf Nico de Bont, elektrotechnisch bureau Welvaarts en Immens installatietechniek wordt het definitieve ontwerp de komende maanden verder technisch uitgewerkt. Bureau Podium maakte het ontwerp voor de publieksinrichting. Naast het bouwteam gaan ook zij de komende maanden verder met het uitwerken van dit ontwerp. Dit voorjaar start de daadwerkelijke verbouwing van het Groot Tuighuis. 

Erfgoed 's-Hertogenbosch gaat verbouwen

Lees het officiële nieuwsbericht

Alles weten over dit bijzondere project?

Lees meer