Gouden haantje terug op Kerktoren in Son

12 dec 2020

Vrijdagochtend 11 december om 9:00 is het gerestaureerde gouden haantje teruggeplaatst op de kerktoren in Son door wethouder Jan Boersma. Dit officiële moment staat symbool voor het einde van de restauratiewerkzaamheden aan de toren. De toren is, net als het oude raadhuisje, door restauratieaannemer Nico de Bont de afgelopen maanden gerestaureerd. 

Weer als nieuw

Het Rijksmonument staat er na de grondige restauratie weer mooi bij. De gevel van de kerktoren en de carillonruimtes zijn weer in ere hersteld. Het haantje is opnieuw verguld en het complete exterieur is gerestaureerd. Waar nodig is het voegwerk, metselwerk en natuursteen vervangen. Binnen is het carillon van een nieuw klavier voorzien en ook het uurwerk is gerestaureerd.
 

Wethouder Jan Boersma

Vincent Stolk, projectleider van aannemer Nico de Bont: “Ik ben trots op het eindresultaat. Onze vakmannen hebben, ondanks de beperkende  Corona-maatregelen, op creatieve wijze en denkend in  oplossingen , toch een prachtige restauratie afgerond.”

Wethouder Jan Boersma: “De toren is een van de meest kenmerkende gebouwen in Son en Breugel. Het is het visitekaartje van ons dorp. We zijn erg blij dat onze toren er prachtig bij staat en er weer een jaar of 50 tegen kan. ”

Fotografie: Han Hermkens Studio Image & Motion