Hoe draag je de liefde voor monumenten over op kinderen?

29 mrt 2023

Met een interactieve 3D-monumentenwereld, een mobiele GPS tour met 5.000 monumenten en een monumentenquiz! Dwaal mee, navigeer naar monumenten en vertel over je avonturen met het spreekbeurtpakket.

Het tweede weekend van september is sinds jaar en dag gereserveerd voor de Open Monumentendag. Nieuwsgierig achter de deur kijken bij iconische gebouwen die bol staan van de verhalen. Leerlingen uit groep 7 en 8 bezoeken tijdens de Open Monumenten Klassendag een monument in de regio.

Lespakket

Speciaal voor deze Klassendag is een splinternieuw lespakket samengesteld door Nederland Monumentenland. Het lespakket is ontwikkeld om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met monumenten. Hiermee wordt een basis gelegd voor een latere waardering voor erfgoed en geschiedenis in het algemeen. Het pakket is tot stand gekomen met steun van VSB fonds en Stichting TBI. Stichting TBI richt zich op het ondersteunen en bevorderen van culturele, wetenschappelijke, educatieve en sociale activiteiten.

Beroepen in de Erfgoedsector

Bij Nico de Bont | TBI zetten wij ons iedere dag weer vol overtuiging in voor het behoud van onze monumenten. Voor een duurzame toekomst van ons verleden zodat komende generaties ons erfgoed kunnen blijven beleven, waarderen en koesteren. Rondom de Open Monumenten Klassendag bezoeken wij - met het nieuwe lespakket in de hand - basisscholen in de regio. We laten kinderen kennismaken met beroepen binnen de erfgoedsector. Van timmerman tot werkvoorbereider, van duurzaamheidsexpert tot ambachtelijk meestermetselaar.

En wie weet zien we de kinderen over een paar jaar weer terug als onze opdrachtgever, bij ons op kantoor of op de bouwplaats!