Hoogste punt viering herbestemming Lakfabriek

16 dec 2016

In samenwerking met BOEi is Nico de Bont gestart met de herbestemming van De Lakfabriek in Oisterwijk tot loftwoningen. De restauratiewerkzaamheden aan de loftwoningen verlopen voorspoedig. Nog voor de kerstsluiting zijn de dakopbouwen wind- en waterdicht. Het behalen van dit 'hoogste punt' is in bijzijn met de toekomstige bewoners gevierd. Het bouwterrein werd voor hen opengesteld, gevolgd door een kerstborrel in Kafé van Leer waar met alle toekomstige bewoners het glas werd geheft op een mooi en bijzonder 2017.

Werkzaamheden

In januari worden de allumium puien geplaatst en wordt de schuimbetonvloer op de bovenste verdieping gelegd.  Het herstel- en restauratiewerk van de gevels is gereed, alleen het voegwerk moet nog worden uitgevoerd.

 

Allemaal écht unieke lofts

Alle toekomstige bewoners hebben een eigen creatieve invulling gegeven aan de indeling van de loftwoningen. Een aantal hebben gebruik gemaakt van de ontwerpsessies met de architect (Wenink Holtkamp), anderen zijn zelf aan het ontwerpen gegaan. Juist al deze unieke en bijzondere indelingen zijn typerend voor een herbestemmingsproject als De Lakfabriek. Belangestellenden konden vanaf dag 1 in een cocreatietraject zelf meedenken over de indeling van de fabriek en woningen.