13 jun 2022

Breda Botanique geopend tijdens Dag van de Bouw

Onze vakmannen werken hard aan de realisatie van Breda Botanique. Op 18 juni worden de deuren eenmalig geopend voor een unieke kijk achter de schermen op de bouwplaats. Waar let je op bij het restaureren van een Rijksmonument? Hoe bouw je een botanische kas? Wat kom je tegen tijdens de bouw? Wat doen wij aan duurzaamheid? Ervaar dit zelf tijdens een korte rondwandeling in het gebouw. Onze specialisten staan je graag te woord. Ook voor kinderen valt er genoeg te ontdekken

12 mei 2022

Het ARTIS Groote Museum officieel geopend door Hare Majesteit de Koningin

Groote Museum ARTIS officieel geopend door Hare Majesteit de Koninging. Een prachtig eindresultaat, waarbij het monument en de visie van het Groote Museum elkaar versterken. Sinds 2016 hebben we samen met Mobilis TBI met hart en ziel gewerkt aan de restauratie, verduurzaming en ondergrondse uitbreiding van dit bijzondere monument.

10 mei 2022

Nieuwe duurzame leeromgeving voor Stedelijk Gymnasium Haarlem

Na een intensief jaar van voorbereiding met o.a. opdrachtgever Stedelijk Gymnasium Haarlem, ICS adviseurs, BBP advies, VOF-partner Unica en Brique Architecten kunnen we gaan starten met de werkzaamheden aan deze monumentale gebouwen in het hartje van Haarlem.

15 apr 2022

TBI presenteert jaarverslag 2021

"TBI is goed onderweg. De financiële resultaten over het afgelopen jaar waren uitstekend.

14 apr 2022

Slachtstraat Filmtheater geopend!

Vanaf vandaag draaien de eerste films in Slachtstraat Filmtheater. Dit theater is geboren uit een passie om dit unieke monumentale complex met een functie als cultureel en filmisch hart in de stad weer open te stellen voor publiek. Uniek is te noemen dat Stelling en het Utrechts Monumentenfonds in deze bijzondere tijd een dergelijke samenwerking durfden aan te gaan. Het vertrouwen en de passie was groot om er een prachtige culturele hotspot van te maken, van én voor de stad. En dat is gelukt!

03 mrt 2022

Groot onderhoud monument op de Dam

Dit voorjaar starten we met het groot onderhoud van dit bijzondere monument voor de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Eddy de Veer: “Een mooi project op een prachtige binnenstedelijke locatie. Door slimme logistieke oplossingen te bedenken, alle risico’s goed in kaart te brengen en met de specialistische kennis en ervaring van onze medewerkers, sluit ons plan aan op de wensen van de Gemeente Amsterdam.

10 feb 2022

Maastunnel wint Gulden Feniks!

Renovatie Maastunnel, Rotterdam, winnaar in de categorie renovatie: Over de renovatie van de Maastunnel spreekt de jury van “een excellente restauratie met een bijna nostalgisch beeld, terwijl tegelijkertijd een vernieuwende renovatie is gerealiseerd. Bij de NRP Gulden Feniks gaat het niet alleen om restauratie en renovatie, maar juist ook om aanpassing aan een nieuwe tijd. Dat is bij de enorme opgave van de Maastunnel goed gelukt.”

14 jan 2022

Gemeente 's-Hertogenbosch krijgt een modern erfgoedcentrum

Dit voorjaar start de verbouwing van het Groot Tuighuis. Het monumentale gebouw, de uit 1430 daterende voormalige St. Jacobskerk, krijgt op de gehele begane grond een publieksfunctie. Inwoners en bezoekers kunnen hier met unieke historische bronnen het verhaal van Gemeente 's-Hertogenbosch beleven en er zelf aan bijdragen.

30 dec 2021

Jaaroverzicht 2021

Nog maar heel even en 2021 is voorbij. Een uitdagend, maar ook veelzijdig en vooral succesvol jaar, mede dankzij de prachtige samenwerking met u. Dank u wel daarvoor! Kijkt u nog één keer mee terug? Dan zien we u graag opnieuw in 2022, zodat we samen verder kunnen bouwen aan de Toekomst van ons Verleden.

24 dec 2021

Kerstvakantie

Ook dit jaar hebben we weer aan vele mooie monumenten gewerkt. Tijd voor wat ontspanning voor onze medewerkers.