Landgoed Eikenburg, op weg naar een tweede jeugd!

23 sep 2016

Wie nu rondloopt op Landgoed Eikenburg aan de Aalsterweg in Eindhoven, ziet het huidige hoofdgebouw wellicht als een verlaten herinnering aan wat ooit een florerend klooster was. Maar dat gaat veranderen. Over ruim een jaar begint ‘Eikenburg’ aan een tweede jeugd.

Nico de Bont is door Trudo als bouwpartner gekozen om deze tweede jeugd van het klooster te realiseren. Mede door onze creatieve ideeën voor de herbestemming van het klooster en de goede financiële onderbouwing daarbij heeft Trudo het vertrouwen gegeven.

Huurwoningen

In het hoofdgebouw van het klooster worden woningen gerealiseerd, welke straks allemaal als sociale huurwoningen op de markt komen. De te realiseren woningen staan straks op een landgoed van 30 hectaren met veel bos en groen. Dit voorrecht wilde Trudo graag bereikbaar maken voor mensen met de kleinste portemonnee, zoals jongeren, licht verstandelijk beperkten en ‘topsportstudenten’ van het Sint-Joris. Maar... daar vragen zij dan wel wat voor terug. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk voor de ouderen op het landgoed, onderhoud aan bossen en tuinen of het organiseren van gezamenlijke bewonersactiviteiten. Hiermee hoopt Trudo erop een cultuur van ‘samen wonen en leven’ te creëren die past bij de historie.

  • Dronefotografie: HORYON

  • Dronefotografie: HORYON

  • Dronefotografie: HORYON


Lees meer over het project