Maastunnel wint Gulden Feniks!

10 feb 2022

De renovatie van de Maastunnel Rotterdam is de winnaar in de categorie renovatie!

Over de renovatie van de Maastunnel spreekt de jury van “een excellente restauratie met een bijna nostalgisch beeld, terwijl tegelijkertijd een vernieuwende renovatie is gerealiseerd. Bij de NRP Gulden Feniks gaat het niet alleen om restauratie en renovatie, maar juist ook om aanpassing aan een nieuwe tijd. Dat is bij de enorme opgave van de Maastunnel goed gelukt.”

"Een fantastisch resultaat dat inspirerend kan zijn voor grote infrastructurele kunstwerken elders in Nederland die de komende jaren aandacht behoeven."

Lees hier het volledige juryrapport

Voor onze vakmannen was dit een uniek project. Tijdens de restauratie van het Rijksmonument waren de drie tunnelbuizen tijdelijk veranderd in een soort stickerboek: overal kleefden rode, gele, groene of blauwe stickertjes. Daarmee werd de kwaliteit van elk van de 500.000 tegels, die de Maastunnel de Maastunnel maken, in kaart gebracht. Bij ieder aspect werd het belang afgewogen: Monument vs. Tunnelveiligheid. Met resultaat! Bekijk hieronder de documentaire die gemaakt is over de tegeltjes in het bijzondere Rijksmonument. 

Docu over de tegels Maastunnel