Materieel op maat in de Binnenhaven 's-Hertogenbosch

08 feb 2017

De herstelwerkzaamheden van de kademuren in de Binnenhaven van 's-Hertogenbosch lopen volgens planning. De eerste vakken zijn gerestaureerd. De originele look en feel blijft behouden; het metselwerk is bijgekleurd, waardoor de restauratie nauwelijks zichtbaar is.

Doorbraak

Water speelt een grote rol bij deze restauratie. Hoe kunnen we dit water gebruiken in het werk en hoe voorkomen we dat het water ons belemmert in het werk ? Dat is waarom deze werkzaamheden op en aan het water vragen om materieel "op maat", zoals een ponton waarmee op het water wordt gewerkt en een taatskuip (werkbak) waarin het natuursteen op de waterlijn kan worden aangebracht. Er is speciaal voor de Binnenhaven een ponton bedacht en ontworpen.  Het ponton is sinds vandaag getest op het water en met succes; het werkt!  

Uniek

Werken met een ponton of een taatskuip is een bestaande techniek, maar de cominatie van deze twee komt al minder vaak voor. Een uniek aspect is een speciaal karretje met gewichten dat op het ponton staat en handmatig in evenwicht gebracht kan worden.

Ponton in uitvoering

  • ponton in de maak

    Ponton in de maak

  • ponton in uitvoering

    Ponton in uitvoering

  • Binnenhaven

    Binnenhaven 's- Hertogenbosch