Nico de Bont maakt Eusebiuskerk geschikt als concertzaal

28 okt 2016

De Eusebiuskerk in Arnhem is in een sneltreinvaart geschikt gemaakt  als concertzaal. De diverse akoestische maatregelen om de nagalm te beperken zijn door een team van Nico de Bont in krap 3 weken tijd gerealiseerd.

De werkzaamheden waren nodig omdat de Eusebiuskerk een half jaar lang de functie van concertzaal overneemt van Musis Sacrum. Inmiddels zijn de eerste concerten al gehouden in de Eusebiuskerk en is men enthousiast over de nieuwe concertzaal, die een goede ambiance heeft én een geschikte akoestiek.

Beethoven concert door Gelders Orkest in Eusebiuskerk

Het verbeteren van de Akoestiek in de Eusebiuskerk stond al jaren lang op het verlanglijstje van de Stichting Eusebius. De nagalm was bijna 9 seconden en dus zeker niet geschikt voor een concertzaal.

In de kerk zijn akoestische panelen en geluidskaatsers aangebracht. Een groot podium is voorzien van panelen die voorkomen dat het geluid gaat rondzingen. Er zijn lange gordijnen opgehangen die de zijbeuken aan het zicht onttrekken en de ruimte kleiner maken. Ook zijn er diverse systemen in de kerk aangebracht waaraan verlichting kan worden bevestigd. Uiteraard zijn deze werkzaamheden door het team van Nico de Bont uitgevoerd met zorg voor het monumentale karakter van de kerk.

Peter Koelewijn, bouwmanager van de Eusbiuskerk, was enthousiast over het eindresultaat van de werkzaamheden van de afgelopen weken. Het eerste concert in de Eusebiuskerk op 30 september is uitstekend verlopen, zowel voor het publiek als voor het Gelders Orkest.

 

Het team van Nico de Bont heeft een geweldige prestatie geleverd en ondanks de zeer krappe planning, heel mooi op tijd. Dank jullie wel!

Peter Koelewijn, bouwmanager Eusebiuskerk

Musis Sacrum

Tijdens de verbouwing van concertgebouw Musis Sacrum is asbest aangetroffen waardoor deze voor 5 maanden moest sluiten. Hierdoor zat de directie van Musis Sacrum met een volgepland programma, toezeggingen aan artiesten maar geen concertzaal. Er werd naar een oplossing gezocht en deze was snel gevonden in de Eusebiuskerk.