Nico de Bont restaureert voormalig postkantoor voor Museum van Bommel van Dam

19 apr 2019

Recent hebben wij samen met de gemeente Venlo de bouwteamovereenkomst getekend voor de restauratie en herbestemming van het voormalige postkantoor in Venlo. Na afronding van de werkzaamheden wordt het pand in gebruik genomen als nieuwe huisvesting voor het Museum van Bommel van Dam.

Onze ervaring met eerdere monumentale herbestemmingen voor museale en culturele functies die wij hebben uitgevoerd komt nu goed van pas.  Dit zijn onder meer het Akoesticum in Ede, Geofort Herwijnen en het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

De komende maanden versterken wij het ontwerpteam en adviseren wij op het gebied van uitvoeringstechnieken en bouwkosten. Samen met de architect BiermanHenket uit Esch zullen we het ontwerp verder uitwerken. In de tweede helft van dit jaar moet het ontwerp definitief zijn. De restauratie en herbestemming starten volgens planning begin 2020.