Open Monumentendag 2019

06 sep 2019

Dit jaar nemen drie projecten, waar wij met veel plezier en passie aan werken, deel aan de Open Monumentendag. Onze vakmannen en experts geven op deze dag uitgebreid uitleg over de werkzaamheden en het project.

De Hollandsche manege

Zaterdag 14 september & Zondag 15 september van 10:00 - 17:00 
Op een unieke locatie, midden in Amsterdam, schuilt een prachtige manege die wij in ere herstellen. In de zomer zijn we gestart met de verbouwing en restauratie van de stallen in deze bijzondere manege. De toegang naar de paardenverblijven is voorzien van mooie nieuwe hekken. Vanzelfsprekend houden we bij de restauratie rekening met duurzaamheid, zo zijn op het dak van de buitenrijbaan zonnepanelen geplaatst. Er wordt in deze restauratie nog veel meer op het gebied van duurzaamheid toegepast; een unieke kans om daar álles over te vragen en ontdekken tijdens Open Monumentendag. Op zaterdag zijn onze collega's aanwezig om het werk toe te lichten en alle vragen over de restauratie te beantwoorden. Alle informatie vind je hier. 

Domtoren Utrecht 

Zaterdag 14 september van 10:00 - 16:00
De iconische Domtoren staat de komende jaren compleet in de steigers. We zijn nu in volle gang met de voorbereiding van de restauratie. Op zaterdag 14 september kan iedereen dit van dichtbij bekijken en wordt de poort van de bouwplaats opengezet voor publiek. Wij zijn aanwezig om de restauratie toe te lichten en alle vragen te beantwoorden. Het projectteam van de gemeente Utrecht heeft om 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur restauratierondleidingen voor maximaal 30 deelnemers van 45 minuten. Daarnaast kun je een selfie maken met de wijzerplaat.  De toren wordt bezocht dus er moeten trappen beklommen worden.
Meer informatie vind je hier. 

Raadhuis Vught

Zondag 15 september van 11:00 - 17:00
Onze Monumentenservice restaureert het bijzondere Raadhuis in Vught. Een van de opvallendste gebouwen in de gemeente Vught. Voordat dit gebouw daadwerkelijk als raadhuis gebruikt werd, stond het bekend als landhuis Leeuwenstein. Deze villa is gebouwd in een neogotische architectuur met statige trapgevels, kantelen en torens. In 1937 werd de villa door architect Valk verbouwd tot raadhuis. Veel (lokale) kunstenaars en ambachtslieden leverden een bijdrage. De buitenzijde werd wit geschilderd. Momenteel zijn we druk bezig met de restauratie en kun je via de steiger van dichtbij een kijkje nemen van onze werkzaamheden. Klik hier voor meer informatie.