Open Monumentendag 2020 … gaat door!

27 aug 2020

Net zoals andere jaren openen monumenten op 12 en 13 september overal in Nederland hun (doorgaans fraaie) deuren. Musea, scholen, molens, forten, parken, fabrieken: het aanbod is enorm. Door corona zal de dag echter wel overal een wat andere invulling krijgen dan u en wij gewend zijn én dient u voor al uw bezoeken vooraf te reserveren. Benieuwd naar onze projecten? Een aantal van de monumenten waar wij met Nico de Bont aan het werk zijn, is ook geopend tijdens dit historische weekend.

Utrecht

Vooral in Utrecht zijn er veel monumenten te bezoeken waar onze vakmannen aan het werk zijn, of zijn geweest. Zo kunt van dichtbij bekijken hoe mooi Fort Hoofddijk is geworden als u besluit de fietstocht langs Utrechtse forten te maken, en ziet u wat voor werk we aan het verrichten zijn in en aan de Universiteitsbibliotheek. Ook de Domkerk en Domtoren hebben activiteiten voorbereid voor deze Open Monumentendag. Bij de laatste spelen onze collega’s zelfs een actieve rol in de rondleidingen.

Meer informatie over Open Monumentendag Utrecht vindt u op www.openmonumentendagutrecht.nl

Lees

Amstelveen

In Bovenkerk, Amstelveen kunt u eveneens een bezoek brengen aan een werk van ons: de Sint-Urbanuskerk. In deze kerk, die in september 2018 grotendeels door brand werd verwoest, zijn wij inmiddels volop bezig met het herstellen van de indrukwekkende gewelvenwerken. Wilt u daar meer over weten? Tijdens de Open Monumentendag staat er een speciale doorlopende presentatie met achtergrondinformatie voor u klaar. Veel kijkplezier…

’s-Hertogenbosch / Sint-Michielsgestel / Vught

Ook in Brabant geven diverse historische plekken u hun geheimen prijs. Letterlijk. Weliswaar niet fysiek, want Comité ’s-Hertogenbosch kiest er dit jaar voor om ‘virtueel te gaan’, maar spannend wordt het zeker. Op de website zeggen ze er zelf dit over: ´Via de virtuele weg kun je nu doordringen tot plekken in ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught waar je normaal nooit kunt of mag komen. Ontdek dit verborgen erfgoed  door middel van 360-graden-opnames met bijzondere video’s, mooie verhalen en dronebeelden van onze monumenten en de Linie 1629.” De bijzondere opnamens zijn vanaf vrijdag 11 september te vinden op www.monumentendagonline.nl.

Meer weten over Open Monumentendag en het volledige programma in heel Nederland? Direct reserveren? Kijkt u dan op www.openmonumentendag.nl waar u op plaats of monumentennaam kunt zoeken. We wensen u veel plezier!

Ontdek het zelf