Prins Charles onder indruk van Restauratie Eusebiuskerk

25 sep 2019

De Engelse prins Charles opende zaterdag 21 september de gerestaureerde toren van de Eusebiuskerk in Arnhem. Hij onthulde er een plaquette ter ere van 75 jaar Slag om Arnhem en bracht een bezoek aan de kerk. Tijdens de Slag om Arnhem werd de Eusebiuskerk vrijwel volledig verwoest. Alleen de kapotgeschoten toren stak nog boven de ruïnes van de stad uit.  Prins Charles was in Nederland vanwege de herdenking van 75 jaar Operatie Market Garden.
 

Kroonprins Charles opent toren van Eusebius

Na de onthulling van de plaquette bracht Prins Charles een kort bezoek aan de kerk. Er werd stilgestaan bij het herstel van de gewelven, de nieuwe ingangen en de vloer die weer de grafstenen toont die oorspronkelijk in de kerk lagen. De prins was onder de indruk van de restauratie. Een mooi compliment voor onze vakmannen!

De Eusebiustoren is na jaren van restauratie weer het stralend middelpunt van Arnhem. De compleet gerestaureerde toren is uit de steigers en staat door de nieuwe verlichting weer in de spotlights. De klok geeft in Arnhem de tijd weer aan en het carillon vult met vaste regelmaat de sfeer in de stad. In 2019 verschuift de door ons uitgevoerde restauratie van de kerktoren naar het schip van de kerk; de kerkzaal en de publieksfaciliteiten worden vernieuwd en de buitenzijde wordt aangepakt. Naar verwachting is de restauratie van de Eusebiuskerk over ongeveer anderhalf jaar afgerond.


De Gelderlander schreef een leuk artikel over het bezoek van Prins Charles aan de Eusebiuskerk.