Vakmannen werken door voor opening Eusebius

02 aug 2019

Op enkele projecten wordt in de vakantie doorgewerkt. De Eusebiuskerk in Arnhem is daar een voorbeeld van. Zelfs tijdens de tropische temperaturen is hard gewerkt om er voor te zorgen dat de officiële opening in september door kan gaan.

Archeologische vondsten

Het restauratievak brengt altijd bijzonderheden met zich mee. Bij het grondwerk zijn we vondsten tegengekomen die door de archeologische dienst zijn onderzocht. Dit heeft een vertraging  veroorzaakt. Alles krijgen we niet meer gereed. Maar in overleg met de opdrachtgever is bepaald wat er in ieder geval wel gereed moet zijn. De toren is klaar en aan het plein voor de toren wordt de laatste hand gelegd.

Trots op onze collega's die deze zomer doorwerken en de vakanties hebben aangepast om de realisatie mogelijk te maken. Dankbaar dat onze vakmannen met zoveel passie en toewijding aan dit bijzondere project werken. 

 

Herbestemming Eusebiuskerk

In de Eusebiuskerk Arnhem bruist het! Bijna wekelijks zijn er evenementen, optredens en beurzen. Daarom zijn er aanpassingen nodig om de kerkzaal toegankelijker te maken en de gasten modern comfort te geven. Deze werkzaamheden voeren wij uit samen met Hazenberg Bouw. Er komen twee nieuwe entree's om grotere groepen mensen te kunnen ontvangen. Ook komt er in de kerk een nieuwe vloer met vloerverwarming. De in de vloer aanwezige grafzerken worden in de nieuwe vloer geintegreerd.

Herbestemming Eusebius in beeld gebracht door Jan van Dalen

  • Archeologen aan het werk