Wij zijn gestart met de bouw EKWC

WIJ ZIJN GESTART MET DE BOUW VAN HET EKWC OP HET KVL-TERREIN IN OISTERWIJK!

13 jan 2015

We zijn gestart met de bouw van het nieuwe onderkomen voor het Europees Keramisch Werk Centrum op het KVL-terrein in Oisterwijk.

Het EKWC is een internationale werkplaats waar kunstenaars, ontwerpers en architecten de mogelijkheden van keramiek verkennen. De bestaande locatie van het EKWC in ’s-Hertogenbosch is te klein geworden. In Oisterwijk worden de creatieve mogelijkheden eens zo groot : zij gaan van 2.500m² naar 5.000m². Het gebouw wordt met relatief minimale middelen geschikt gemaakt voor de nieuwe functie.

Fotografie Image & Motion

Strakke tijdsplanning

Het EKWC wordt gehuisvest in het oudste gebouw op het KVL- terrein waarin zich vroeger de ververij, splitterij en ververij bevonden. Onder een strakke tijdsplanning worden 17 ateliers, een vijftal werkplaatsen, opslagruimten, instructieruimten en 17 hotelkamers met algemene keuken gerealiseerd. Kunstenaars komen hier 3 maanden intern om te innoveren, evolueren en exposeren en verblijven in deze hotelkamers, die zijn gevestigd in het voormalige laboratorium. De ruimte waar de ovens worden geplaatst moet begin maart gereed zijn, omdat de eerste kunstenaars eind maart hun intrede doen bij de nieuwe locatie.

EKWC met programma 'industry-in-residence'

Op het KVL- terrein krijgt het EKWC de ruimte voor publiek, hoger onderwijs en het bedrijfsleven. Zij gaan een verkort programma ontwikkelen voor ondernemers, genaamd ‘industry-in-residence’, waarbij ze ondernemers uitdagen, faciliteren en stimuleren om de grenzen op te zoeken bij hun bedrijf-/productontwikkeling. Hiermee past de organisatie uitstekend binnen het concept van de KVL-locatie ‘Ambachtsplaats voor creativiTIJD’.

Fotografie Image & Motion

Nico de Bont

Na de succesvolle oplevering van het gebouw 28.2 op het KVL- terrein (waar patissier Robért van Beckhoven gevestigd zit) zijn wij in januari gestart met de bouw voor het nieuwe EKWC-gebouw. De werkzaamheden betreffen onder meer het verwijderen van de bestaande betonnen vloer, het aanbrengen van nieuwe vloeren met vloerverwarming, herstel van het dak en een inbouwpakket bestaande uit ateliers, werkplaatsen en een guesthouse. Met LEAN-planningsmethodieken wordt met man en macht gewerkt om de strakke tijdsplanning te realiseren.