Behoud van erfgoed

Twitter

Behoud van monumentaal en cultureel erfgoed is al vele jaren het werkgebied van Nico de Bont. Met liefde voor het vak en kennis van de nieuwste technieken werken onze 90 medewerkers dagelijks aan een grote variëteit aan historische werken. Door continue ontwikkeling creëren wij duurzame waarde voor monumenten en erfgoed, zodat dit waardevolle vastgoed behouden kan blijven voor de toekomst.

Ons portfolio kenmerkt zich door een grote variëteit aan werken. Grote en kleine projecten, oude en jonge monumenten, klassieke restauraties en hedendaagse herbestemmingen.

Restauratie

De oorsprong van Nico de Bont ligt op het terrein van de klassieke restauraties. Historische gebouwen als kerken, kastelen, stadhuizen, woonhuizen en boerderijen, die nog steeds een functie hebben in de lijn van hun oorspronkelijke gebruik en die ook in die hoedanigheid zorgvuldig moeten worden gerestaureerd.

Herbestemming

Steeds vaker verliezen monumenten hun oorspronkelijke functie en is transformatie noodzakelijk voor een nieuw soort gebruik. Nico de Bont integreert vakkennis, ervaring en netwerken om partijen te verbinden en monumenten nieuw leven in te blazen. Met als uitgangspunt behoud door ontwikkeling.

Onderhoud

Planmatig en preventief onderhoud zijn essentieel voor het in stand houden van monumenten. Specifiek voor deze taak beschikt Nico de Bont over een afdeling Monumentenonderhoud. Onze onderhoudsmedewerkers beschikken over brede restauratie-ervaring en technisch vakmanschap, zodat ze u snel en direct van dienst kunnen zijn.