Herbestemming

Een karaktervol gebouw heeft een positieve impact op de aantrekkingskracht van een omgeving. Het levert een plek op met kwaliteit en identiteit. Een plek van betekenis, met een ziel - waar mensen graag willen zijn.

Hergebruik van monumentaal vastgoed is duurzamer dan nieuwbouw. Met herbestemming en transformatie bespaar je op bouwgrond, grondstoffen en energie.

"Het vastgoed van de toekomst staat er al. In overvloed. Het wacht alleen nog op een duurzame herbestemming."

- Boudewijn de Bont, directeur Nico de Bont

Historie en commercie

Herbestemming van monumentaal erfgoed bevindt zich op de scheidslijn van restauratie en renovatie. Van historie en commercie. Van cultuurhistorische waarden en eigentijdse functionaliteit.

Nico de Bont integreert vakkennis, ervaring en een groot netwerk om partijen te verbinden en samen monumenten nieuw leven in te blazen. Met als uitgangspunt: behoud door ontwikkeling.

Herbestemming Chassékazerne tot Breda Botanique

Herbestemming Chassékazerne tot Breda Botanique

Minimale risico's, maximaal resultaat

Nico de Bont concentreert zich bij herbestemmingsprojecten op een aantal speerpunten. Als ervaren herbestemmer bieden wij advies en helpen op weg. We ontwikkelen ook voor eigen risico, wat ons gevoel bij de markt, producten en risico’s geeft.

Ervaring leert dat zaken als een grondige analyse, bouwkundige flexibiliteit en integrale samenwerking leiden tot een soepel proces. Zo bewaar je de rust in het project, met minimale risico’s en maximaal resultaat.
 

Herbestemming klooster Groot Bijstervelt in Oirschot

Potentieel benutten

Een goede balans tussen behoud van oude elementen en transformatie naar nieuw zorgt voor een succesvolle exploitatie. Een grondige analyse van het gebouw geeft inzichten in de kansen voor herontwikkeling.

Waardevolle historische elementen, structuur, constructie, sfeer: we bouwen verder op bestaande kwaliteiten. Dat is niet alleen goed voor het monument maar ook voor kosten en het verkrijgen van vergunningen. 

Herbestemming Lakfabriek in Oisterwijk

Referentieprojecten

Speerpunten bij herbestemmen

Museum Van Bommel Van Dam in voormalig postkantoor

  • Voorkom leegstand
  • Ideale match tussen functie en gebouw
  • Potentieel maximaal benutten
  • Grondige inspectie
  • Flexibiliteit van inbouw
  • Duurzaamheid op maat
  • Design-to-Budget
  • Financieringsmogelijkheden
  • Integrale samenwerking

Contact