BIM

BIM

Baten vóór de kosten

“Mijn collega’s en ik houden van de werkmethodiek die BIM is. Daarmee zijn we namelijk echt dírect van waarde voor de optimalisatie van de projectorganisatie en bijkomende communicatiestromen. Hoe? We bouwen volledige restauratie- of herbestemmingsprojecten virtueel op in 3D digitale prototypen en databases, voordat er ook maar iemand met de daadwerkelijke restauratie of herbestemming aan de slag gaat! Met alle voordelen van dien:

  • Goed overzicht van risico’s;
  • Geen (of minimale) faalkosten;
  • Goed overzicht voor wat betreft keuzemogelijkheden in nodige of mogelijke wijzigingen;
  • Vroeg inzicht in het restauratie- of herbestemmingsproces voor alle betrokken partijen;
  • Optimale samenwerking van projectpartners;
  • En een grote impuls aan duurzaamheid, doordat we materiaalverspilling voorkómen.

Tommy van Beem

Tegelijkertijd is BIM bij Nico de Bont veel méér dan modelleren alleen. Wij hanteren het als een integrale manier van organiseren en werken, waarbij we onze knowhow direct koppelen aan andere afdelingen binnen onze organisatie. Dit leidt tot grote kostenefficiency en soms zelfs tot ‘splinternieuwe slimmigheidjes’ die voorheen onbereikbare wensen tóch bereikbaar maken voor uw monument. Bovendien werken alle betrokken kostendeskundigen, opdrachtgevers en co-makers van een project dankzij BIM met dezelfde bron van informatie. Dit zorgt voor transparantie, korte lijntjes, snelle realisatietrajecten en veel verbondenheid.

Nieuwsgierig naar wat we voor uw monument kunnen betekenen? Zélf wellicht een ambitieuze BIM’er die op zoek is naar een gezellige en inspirerende werkomgeving? Bel me. Mijn collega’s en ik horen er graag meer over.”