Herbestemming Willem II kazerne in Tilburg opgeleverd

In de voormalige Willem II Kazerne aan de Ringbaan-Zuid hebben wij in opdracht van Synchroon/BPD een wooncomplex met 24 sociale huurappartementen gerealiseerd dat deel uitmaakt van de nieuwe wijk ‘Willemskwartier’. Nico de Bont realiseerde de herbestemming van twee legeringsgebouwen naar huur- en koopappartementen. De nieuwe huurders van het eerste opgeleverde pand ontvingen deze week de sleutel.

Monumentaal wonen
De Koning Willem II kazerne in Tilburg heeft een interessante geschiedenis. De kazerne werd oorspronkelijk gebouwd in de 19e eeuw, in opdracht van Koning Willem II. Het diende als militaire basis voor de Nederlandse strijdkrachten. In de loop der jaren heeft de kazerne verschillende functies gehad. Nu zijn de twee legeringsgebouwen van de kazerne herontwikkeld tot wooncomplex (sociale huur en koop) en helemaal klaar voor een nieuwe toekomst. De gebouwen bieden door de monumentale uitstraling een unieke woonsfeer voor de bewoners en zorgen voor karakter in de wijk.

De woningen
Het wooncomplex voor woningcorporatie Tiwos bestaat uit 8 appartementen en 16 studio’s die allemaal net even anders zijn. Ze zijn gasloos, hebben een warmtepomp en zijn voorzien van zonnepanelen. De woningen zijn bedoeld voor 1-, en 2-persoonshuishoudens zonder inwonende kinderen. Alle woningen zijn inmiddels via Tiwos verhuurd aan een diverse groep bewoners. De woningen in het tweede gebouw dat we binnenkort opleveren zijn via BPD in verkoop gebracht.

Nieuwe bewoners
De nieuwe bewoners kijken er ontzettend naar uit om hun intrek te nemen in hun nieuwe woning. Ze zijn enthousiast over het feit dat het monumentale gebouw behouden is gebleven en blij met hun unieke appartement. Ook de omgeving spreekt ze aan; winkels, sportmogelijkheden en snelweg zijn allemaal in de buurt. Binnenkort wordt er een welkomstfeestje georganiseerd om bewoners met elkaar kennis te laten maken. Want ze zijn erg nieuwsgierig naar elkaar!

Impressie van de hele gebiedsontwikkeling met links en rechts de twee legeringsgebouwen.

Stuur artikel door