Slotboom Steenhouwers sluit zich aan bij Nico de Bont | TBI

Slotboom Steenhouwers B.V. is per 19 december 2023 onderdeel geworden van Nico de Bont | TBI. Slotboom is dé restauratiesteenhouwer van Nederland. De overname zorgt voor continuïteit van dit prachtige familiebedrijf en behoud van het specialistische vakmanschap voor de lange termijn. 

Ondernemerschap

Ondernemerschap staat aan de basis bij TBI en dat gaat zeker ook gelden voor Slotboom. Het bedrijf blijft na de overname autonoom opereren en aannemers en opdrachtgevers voorzien van hoogwaardig steenhouwerswerk. Het bedrijf wordt niet geïntegreerd in de Nico de Bont-organisatie. Slotboom Steenhouwers blijft gevestigd in Winterswijk en in ieder geval de komende drie jaar onder leiding staan van de huidige directie. 

William Slotboom

De steenhouwerij in Winterswijk

Drie generaties Slotboom

Al sinds 1952 is de familie Slotboom werkzaam in de natuursteen. Jan Slotboom senior gaat dan aan de slag bij Lamers in Winterswijk. Hij leert later zijn kinderen alle kneepjes van het vak. In 2000 richt zoon William Slotboom het bedrijf Slotboom Steenhouwers op. Tot op de dag van vandaag is de gehele tweede generatie - William, Jonny, Bennie en Jan Slotboom - werkzaam in de natuursteen en ook de derde generatie, Mike Slotboom werkt in het bedrijf. 

Opvolging

Directeuren William en Jonny Slotboom hebben de laatste tijd intensief nagedacht over de toekomst van hun steenhouwerij. Als eigenaren hebben zij geen opvolgers binnen de familie. Nico de Bont en Slotboom werken al jaren samen in diverse restauratieprojecten. Deze prettige samenwerking heeft ertoe geleid dat Nico de Bont per 19 december 2023 de aandelen van Slotboom Steenhouwers heeft overgenomen. Voor de toekomst van het bedrijf en de medewerkers, maar ook voor het waarborgen van het vakmanschap voor de restauratiesector voor de lange termijn.  

“We werken al jaren heel prettig samen met Nico de Bont. De overname geeft ons alle vertrouwen voor een mooie toekomst voor ons familiebedrijf, voor onze medewerkers en leerlingen en voor het vakmanschap.”
William Slotboom

Jong talent

Slotboom werkt aan een historische toekomst: aan het behoud van historische bouwwerken én aan behoud en ontwikkeling van het vakmanschap. Jong talent krijgt daarom veel ruimte binnen het bedrijf. Respect voor de maker en het originele ontwerp is het belangrijkste dat de leermeesters overdragen op de leerlingen in de steenhouwerij. Ieder bouwwerk is uniek, waardoor ieder project zorgt voor nieuwe kennis en ervaring om over te dragen op de volgende generatie steenhouwers.  

Vakmanschap en innovatie

Door het oude vertrouwde los te laten ontstaan nieuwe inzichten, dat is iets waar Slotboom en Nico de Bont elkaar in hebben gevonden. Slotboom combineert traditioneel vakmanschap met de kennis en technieken van vandaag de dag en dat brengt het steenhouwersvak naar een volgend niveau. Het bedrijf kan aannemers en opdrachtgevers ontzorgen, bijvoorbeeld door maatvoering en complex tekenwerk volledig uit handen te nemen. Digitalisatie en robotisering leveren een belangrijke bijdrage aan een efficiënt en beheerst productieproces. 

Projecten

De 25 gespecialiseerde vakmensen van Slotboom werken dagelijks aan tal van restauratieprojecten in het hele land. Mooie referentieprojecten zijn het Jachtslot Mookerheide in Molenhoek en de Cuneratoren in Rhenen. 

Bekijk de projecten van Slotboom Steenhouwers 

Domtoren

Al sinds 2007 werken wij als Nico de Bont nauw samen met Slotboom. Bijvoorbeeld aan de Eusebius in Arnhem en de Domkerk in Utrecht. Vorig jaar hebben we met elkaar het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam gerestaureerd. En nu gaan we samen de laatste fase in van de restauratie van de Domtoren in Utrecht.
 

Over Slotboom Steenhouwers

Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk is een Erkend Restauratiesteenhouwer en specialist in natuursteenrestauratie in monumenten. Door het traditionele vakmanschap te combineren met de techniek en kennis van nu, bouwt Slotboom Steenhouwers aan een historische toekomst.

Stuur artikel door