Feestelijk startschot voor bouw ZuideR Carré in Rotterdam

Persbericht Focus on Impact

Ontwikkelaar Focus on Impact kondigt met trots de start van de transformatie van het ZuideR Carré in Rotterdam-Vreewijk aan. Een uniek project dat een monumentaal voormalig ziekenhuisgebouw nieuw leven inblaast. Hierbij blijven zoveel mogelijk authentieke details behouden en worden tegelijkertijd 72 uiterst moderne appartementen gerealiseerd die helemaal van deze tijd zijn.

De feestelijke start van de bouw vindt plaats op 19 januari 2024. Op deze dag komen wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen), de toekomstige bewoners van de al verkochte appartementen en vertegenwoordigers van aannemer Nico de Bont, ontwikkelaar Focus on Impact en andere projectbetrokkenen samen om dit bijzondere moment te vieren. De oplevering van Het Zuider Carré wordt verwacht in de zomer van 2025.

Chantal Zeegers, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen: “Ik ben trots dat door acties vanuit Vreewijk en op initiatief van de gemeenteraad in 2014 de monumentale gebouwen van het voormalige Zuiderziekenhuis behouden zijn. Het is heel mooi dat nu na realisatie van het Zuidergymnasium in het Poortgebouw en de stadswoningen in de Paviljoens, ook het Carré een nieuwe bestemming krijgt. Voor de middeldure koopwoningen is er dankzij het doorbouwakkoord een financiële bijdrage mogelijk gemaakt.”

“Erfgoed is het domein van Nico de Bont”, zegt Boudewijn de Bont, directeur van het aannemingsbedrijf gespecialiseerd in restauratie, herbestemming en verduurzaming van monumenten. “Monumentale gebouwen geven gebiedsontwikkelingen als deze veel eigenheid en karakter, ze zorgen voor een wijk met een ziel. Het imposante Carrégebouw vormt straks het hart van deze prachtige nieuwe wijk, het zorgt voor een plek waar mensen graag willen wonen. De realisatie van deze herbestemming is voor ons een uitdagende mix van behoud en herstel van het monumentale casco en inbouw van 72 duurzame en comfortabele nieuwe woningen in Rotterdam.”

“Dat wij deze uitdagende klus zijn aangegaan en nu het hoofdgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis gaan transformeren tot de ‘eyecatcher’ van de omliggende woonwijk Het Zuiderhof, daar zijn wij enorm trots op!”, zegt Marco Praagman, technisch directeur van Focus on Impact.

Over Het ZuideR Carré

Het ZuideR Carré biedt in totaal 72 monumentale, karaktervolle appartementen, variërend van studio's in de nok tot tweelaagse souterrainwoningen, met woonoppervlakten van ca. 97-132 m². Het vijf verdiepingen tellende gebouw, met extra souterrain en entresol, omarmt een groene binnentuin en ligt in het fraaie, karakteristieke tuindorp Vreewijk, waar alle benodigde voorzieningen op loopafstand te vinden zijn.

Beschikbaar woningaanbod
Wonen in Het ZuideR Carré? Het kan nog. Er zijn nog enkele prachtige appartementen beschikbaar. Bekijk het aanbod op de projectwebsite. Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met makelaars Ooms en TW3. 

Focus on Impact en Nico de Bont kijken uit naar de succesvolle realisatie van Het ZuideR Carré en het creëren van een duurzame, levendige woonomgeving die het rijke erfgoed van Rotterdam eert en integreert met eigentijds wonen.

Stuur artikel door