Onze visie op duurzaamheid

Duurzaam Nico de Bont. Waarom?

Als we ‘het waarom’ van onze focus op duurzaamheid willen uitleggen, komen we er niet onderuit om naar onze planeet te kijken. Die heeft geen onbeperkte hoeveelheid grondstoffen in de aanbieding. Sterker nog: een heleboel grondstoffen zijn gewoon aan het opraken. En snel ook! Toch gaan wij met grondstoffen om, alsof ze oneindig beschikbaar zijn. Da’s niet slim. Wij mensen zijn immers afhankelijk van de meeste grondstoffen. Daar moeten we dus anders mee omgaan. Voor de toekomst van ons verleden!

Een positief verschil

Als aannemer hebben wij een heel groot aandeel in het grondstoffen- en energiegebruik. Daar willen we als Nico de Bont voortaan een positief verschil in maken. Om die reden hebben we heel bewust in onze strategie opgenomen dát we duurzamer gaan werken en ook bepaald hóe we dat gaan doen.

Onze Duurzaamheidspiramide

Voor een gestructureerde aanpak hebben we een ‘werkschema’ opgesteld: onze Duurzaamheidspiramide. In de basis van deze piramide staan de thema’s waarmee we het meest impact hebben op onze omgeving en waarmee we dus de grootste verbeteringen voor de wereld om ons heen kunnen realiseren: ons energieverbruik, onze materialen en de invloed op de natuur. Naar boven toe de onderdelen waarmee we onze eigen bedrijfstoekomst kunnen versterken: door waarde te creëren voor onze klanten en door aandacht te hebben voor de veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers.

Onze piramide.

Meer weten?

“Het doel is om op deze manier uit te groeien tot één van de meest duurzame restauratie- en herbestemmingsbedrijven van Nederland. Waar mogelijk samen met u als opdrachtgever of partner. Wilt u meer weten over onze visie op duurzaamheid? Hebt u ideeën waarmee we onze duurzame ambities versneld kunnen realiseren? Belt u me dan gerust; wellicht kunnen we elkaar inspireren…”

Duurzaamheid is...

Makers aan het woord