EKWC in voormalige Ververij | Splitterij KVL Oisterwijk

Projectinformatie

Project EKWC naar KVL-terrein
Locatie Oisterwijk
Opdrachtgever Het Europees Keramisch Werk Centrum

Nico de Bont is gestart met de herbestemming van het oudste gebouw (voorheen ververij/splitterij) op het KVL- terrein in Oisterwijk. Dit gebouw wordt de nieuwe thuisbasis van het Europees Keramisch Werk Centrum.

Na de succesvolle oplevering van het gebouw 28.2 op het KVL- terrein (waar patissier Robèrt van Beckhoven gevestigd zit) heeft Nico de Bont werkzaamheden verrichten voor het nieuwe EKWC- gebouw. De werkzaamheden betroffen onder meer het verwijderen van de bestaande betonnen vloer, het aanbrengen van nieuwe vloeren met vloerverwarming, herstel van het dak én een inbouwpakket bestaande uit ateliers, werkplaatsen en de realisatie van een guesthouse.

Afbeeldingen

Strakke tijdsplanning

Het EKWC is gehuisvest in het oudste gebouw op het KVL- terrein. Onder een strakke tijdsplanning zijn 17 ateliers, een vijftal werkplaatsen, opslagruimten, instructieruimten en 17 hotelkamers met algemene keuken gerealiseerd. Kunstenaars komen hier 3 maanden intern om te innoveren, evalueren en exposeren en verblijven in deze hotelkamers, die zijn gevestigd in het voormalige laboratorium van de voormalige ververij/splitterij. Binnen 3 maanden is o.a. de ruimte voor de ovens gereed gemaakt, omdat de eerste kunstenaars al hun intrede op de nieuwe locatie deden.

EKWC met programma 'industry-in-residence'

Het EKWC heeft ruimte voor publiek, hoger onderwijs en het bedrijfsleven gekregen. Zij gaan een verkort programma ontwikkelen voor ondernemers genaamd 'industry -in-residence', waarbij ze ondernemers uitdagen, faciliteren en stimuleren om de grenzen op te zoeken bij hun bedrijf-/product ontwikkeling.

Fotostudio Image & Motion