Herbestemming Rijksmonument Frisokazerne tot Akoesticum

Projectinformatie

Project Frisokazerne tot Akoesticum
Locatie Ede
Opdrachtgever Gemeente Ede
Architect Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen

In oktober 2013 zijn wij gestart met de herbestemming van de Frisokazerne in Ede. De Frisokazerne is een hoogwaardig en inspirerend rijksmonument, een kazerne van het lineaire type met neorenaissance-invloeden, en de oudste van een unieke verzameling van zeven naast elkaar gelegen kazernes uit verschillende perioden.

Werkzaamheden

Het project omvat de restauratie, renovatie, verduurzaming en herinrichting van de monumentale kazerne tot een nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater met studiecentrum, overnachtingsfaciliteiten en een restaurant: Het Akoesticum in Ede.
Het monumentale pand uit 1906, krijgt gespecialiseerde repetitieruimten voor alle podiumkunsten, inclusief een grote zaal, studiefaciliteiten, eenvoudige over-nachtingfaciliteiten voor maximaal 120 personen en een restaurant voor 150 gasten.

Dit project voeren we samen uit met zusterbedrijf Bouwbedrijf Hazenberg, een veelzijdige bouwpartner die op basis van jarenlange kennis en ervaring kwalitatief hoogwaardige woningbouw- en utiliteitsprojecten realiseert. De bouwcombinatie creëert duurzame waarde voor monumenten en erfgoed, zodat dit waardevolle vastgoed behouden kan blijven voor de toekomst.

Website Akoesticum

Video Akoesticum

Video opening Akoesticum door Koning Willem-Alexander