voor het behoud van monumentale waarde

Onderhoud

Moniek van Hoof

Hecht u waarde aan een kwalitatief hoogwaardige restauratie van uw monument? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze onderhoudsmedewerkers beschikken over brede restauratie-ervaring en technisch vakmanschap, zodat zij u snel van dienst kunnen zijn. Maar nog belangrijker: zij werken met ziel en zaligheid aan het behoud van uw monument. Of het nu gaat om planmatig of preventief onderhoud, wij maken er weer iets moois van.

Wij werken vanuit de waarde van een monument. Niet alleen de marktwaarde, maar vooral de emotionele waarde. Dat doen we zowel voor omvangrijkere gebouwen als kerken, kloosters en kastelen, als voor kleinere objecten als woningen, molens en boerderijen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daar waar wij onvoldoende specialistische kennis en kunde in huis hebben, werken wij alleen samen met speciaal geselecteerde onderaannemers, die volgens de kwaliteitsstandaarden van Nico de Bont werken. Alleen het beste resultaat is goed genoeg.

Voor veel opdrachtgevers maken we meerjarenonderhoudsplannen. Hierin is het benodigde onderhoud in de juiste volgorde en fasering opgenomen, zowel in tijd als in kosten. U weet dan waar u aan toe bent. Ook bij het aanvragen van subsidies of vergunningen kan onze afdeling Monumentenonderhoud u van dienst zijn.

Restauratieatelier

Op het terrein van ons kantoor in Vught is het restauratieatelier gevestigd. Deze gespecialiseerde timmerwerkplaats gebruiken we ter ondersteuning van onze projecten. Ervaren timmerlieden en meubelmakers werken in dit atelier met passie en vakmanschap aan geveltimmerwerk en interieurtimmerwerk. Het gaat daarbij zowel om nieuw te maken timmerwerk als om restauratie van oud timmerwerk.