Het verhaal van Nico de Bont

Nico de Bont richt zich op restauratie, herbestemming en verduurzaming van grote en kleine monumenten. Met liefde voor het vak en met respect voor historie, mens en omgeving. Innovatie combineren wij moeiteloos met traditioneel vakmanschap. Wij blijven continu in beweging op thema’s als digitalisatie, samenwerking en duurzaamheid.

Zo werken wij samen met onze Bontgenoten aan een duurzame toekomst voor ons monumentale verleden.

Onze missie

Het is onze missie om monumentale gebouwen niet verloren te laten gaan. Zodat mensen kunnen blijven genieten van de historische waarde van ons Nederlandse erfgoed. Als museaal monument of als inspirerende woon- of werkomgeving. Om de verhalen van het verleden blijvend door te geven aan de generaties na ons. 

Herbestemming Kasteel Ruurlo / Carel Willink Museum

Restauratie protestants kerkje in Ravenstein (1971)

Onze historie

Aannemingsbedrijf Nico de Bont B.V. werd in 1960 in Nieuwkuijk opgericht door Nico de Bont en zijn vijf zonen. In ruim zes decennia heeft Nico de Bont zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler binnen de bouw- en erfgoedsector. Met een uitgebreid portfolio van spraakmakende projecten.

Ons team

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Voor ons betekent optimaal samenwerken eigen verantwoordelijkheid dragen en leren van elkaar om het morgen weer beter te doen.”
Boudewijn de Bont, directievoorzitter Nico de Bont

Vakmannen op de top bij de restauratie van de Domtoren in Utrecht

Slotboom Steenhouwers

Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk is dé restauratiesteenhouwer van Nederland. Slotboom werkt aan een historische toekomst: aan het behoud van historische bouwwerken én aan behoud en ontwikkeling van het vakmanschap. 

Slotboom combineert traditioneel vakmanschap met de kennis en technieken van nu. Digitalisatie en robotisering dragen bij aan een efficiënt en beheerst productieproces. 

Eind 2023 is Slotboom Steenhouwers onderdeel geworden van Nico de Bont. Het bedrijf blijft autonoom opereren en aannemers en opdrachtgevers voorzien van hoogwaardig steenhouwerswerk.

De steenhouwerij in Winterswijk

Vakmensen

Behoud van een monument vraagt om vakmanschap. Ons werk steunt op de inzet van onze vaklieden op de bouwplaats. Met kennis van zaken en aandacht voor detail werken zij met liefde aan historisch erfgoed.

Met een juiste werkvoorbereiding en coördinatie door de collega’s op kantoor. En met specialisten in huis die het vak en het proces steeds verder optimaliseren en vernieuwen.

Begeleid door management en directie met hart voor de zaak: voor de projecten, voor de medewerkers en voor de toekomst. 

Directie Nico de Bont: Boudewijn de Bont (l.) en Kees Raaijmakers

Zo werken wij

Historisch vakmanschap en moderne tools: alle data in BIM

Innovatie

Vakmanschap, veiligheid en respect voor historie staan bij ons voorop. Deze competenties komen maximaal tot hun recht door onze hedendaagse aanpak gericht op een duurzame toekomst.

We maken gebruik van (eigen) innovaties op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en samenwerking. Wij kijken over de grenzen van het traditionele bouwproces heen. Want alleen als je het oude vertrouwde los durft te laten, ontstaan nieuwe inzichten.

Herbestemming en verduurzaming Groot Tuighuis in Den Bosch

Veiligheid is prioriteit

Wij zijn ons bewust van de uitdagingen en risico's in de bouwsector op het gebied van veiligheid. Daarom hebben wij het programma VIP uitgerold: Veiligheid is Prioriteit.

Met VIP vergroten wij ieders bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel. We stimuleren een proactieve veiligheidshouding gedurende alle fasen van het project; van ontwerp, voorbereiding en uitvoering tot en met de beheerfase.

Maatschappelijk betrokken

Samen met onze 'bontgenoten' maken we ons sterk voor behoud van het Nederlandse erfgoed en voor een duurzame toekomst van de bouwsector. 

We geloven erin dat onze relatief kleine sector gebaat is bij een intensieve samenwerking op overkoepelende thema’s. We zijn daarom actief betrokken bij tal van initiatieven en organisaties. Als deelnemer of lid, en bij meerdere instanties ook als bestuurder of toezichthouder.

 

Samen met Hazenberg

Nico de Bont is een dochteronderneming van ontwikkelende bouwer Hazenberg. We delen ons kantoor in Vught en we werken intensief samen in diverse projecten. Het levert optimale herbestemmingsprojecten op waarin we monumentaal erfgoed combineren met nieuwbouw.

Hazenberg ontwikkelt, bouwt en verduurzaamt woningen en gebouwen van betekenis. De onderneming ontwerpt plekken die relevant zijn voor generaties van vandaag en morgen. Gebouwen die inspireren en het levensgeluk verhogen van de mensen die er leven. Hazenberg voelt zich verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Daarom ontwerpen en bouwen ze zo duurzaam mogelijk in verbinding met de natuur.

Kantoor Hazenberg/Nico de Bont in Vught

Een TBI onderneming

TBI is al meer dan 40 jaar een toonaangevende speler in de techniek, bouw en infra. Met 20 zelfstandige ondernemingen, meer dan 6.200 collega's en een omzet van 2,3 miljard euro in 2022, is TBI de derde grootste bouwer van het land. Dankzij de veelzijdigheid binnen het concern worden er bijzondere bouwwerken, infrastructuur en technische installaties gerealiseerd. De focus ligt hierbij op het leveren van innovatieve en duurzame oplossingen.

Naast het waarborgen van continuïteit voor haar ondernemingen, streeft TBI actief het welzijn van de samenleving na door te investeren in duurzame en maatschappelijke initiatieven, zoals het TBI Praktijkfonds en de TBI Klimaattrein.

"Stichting TBI, de aandeelhouder van ons concern, kent een subsidiefonds ten behoeve van restauratie van rijksmonumenten met een publieke functie. Een uniek initiatief dat afgelopen decennia al honderden restauratieprojecten in Nederland heeft ondersteund."
Boudewijn de Bont, directievoorzitter Nico de Bont