Herbestemming Pastorie Boxtel tot 7 appartementen

Projectinformatie

Project Pastorie
Locatie Boxtel
Opdrachtgever Stichting Woongewoon i.s.m. Woonstichting JOOST

In opdracht van woonstichting JOOST en Stichting Woongewoon wordt door Nico de Bont  de voormalige pastorie van de Heilig Hart van Jezuskerk in Boxtel herbestemd tot 7 appartementen voor jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking. Elk appartement beschikt straks over een woonkamer met keukenmeubel, een badkamer en een slaapkamer. Daarnaast is er op de begane grond een gezamenlijke woonkamer en keuken waar samen kan worden gekookt en gegeten en waar activiteiten worden georganiseerd.

Op dit moment zijn er al vier bewoners klaar voor de stap. Zij zijn nog op zoek naar drie medebewoners. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Woongewoon. Deze stichting is ontstaan uit een initiatief van een groep ouders die op zoek was naar een plek voor hun kinderen.

Op 16 september 2019 werden de toekomstige bewoners van de voormalige Pastorie aan de Baroniestraat in Boxtel, Rubina, Sander, Nando en Timo verwelkomd. Na het ondertekenen van het huurcontract, mochten de vier onder begeleiding van uitvoerder Nout van Kasteren de eerste wand gaan slopen. Ze kregen een helm en gereedschap aangereikt en vervolgens werd de wand met groot enthousisasme neergehaald. De bouw kon beginnen! Kijk het filmpje hieronder voor een impressie van dit feestelijke startmoment!