Nieuwe duurzame leeromgeving voor Stedelijk Gymnasium Haarlem

Projectinformatie

Project Stedelijk Gymnasium
Locatie Haarlem
Opdrachtgever Stedelijk Gymnasium Haarlem
Architect Brique Architecten
Adviseur ICS adviseurs | BBP advies

Na een intensieve voorbereiding met opdrachtgever Stedelijk Gymnasium Haarlem, ICS adviseurs, BBP advies, VOF-partner Unica en Brique Architecten zijn we gestart met de werkzaamheden aan de monumentale gebouwen van het Stedelijk Gymnasium in het hartje van Haarlem. Het doel: een nieuwe inspirerende en duurzame leeromgeving voor de leerlingen van het ‘Stedelijk’.  

De monumentale gebouwen worden uitgebreid, verduurzaamd en aangepast voor de huidige bouw- en installatie-eisen.  

Restauratie rijksmonument mét uitbreiding

Het Stedelijk Gymnasium is een van de oudste scholen van Nederland en gevestigd in een 2-tal rijksmonumentale panden. Het project bestaat uit een tweetal vleugels met verschillende bouwstijlen. Een klassiek deel, gebouwd in 1863 en een deel wat in de jaren ’23 en ‘24 van de vorige eeuw is gebouwd. Om het gebouw weer geschikt te maken voor het onderwijs van de 21e eeuw is een grootschalige restauratie/renovatie noodzakelijk. Niet alleen het gebouw zelf maar ook het vaste meubelwerk van het interieur wordt aangepakt. De installatie-werkzaamheden in het gebouw worden verricht door onze VOF-partner Unica.

Aan en achter de bestaande school wordt een uitbreiding gerealiseerd. Bij deze uitbreiding wordt grotendeels hout toegepast. Gelamineerde houten kolommen en liggers, houten kanaalplaten en houtskeletbouw gevelelementen. Deze gevelelementen zullen worden afgewerkt met zinken bekleding.

Meer informatie?

Evelien Schrijver

Projectleider

Logistieke uitdaging

De ligging in een voetgangerszone in het hart van Haarlem betekenen voor de werkzaamheden en de daarbij behorende aan- en afvoer van materialen een flinke logistieke uitdaging. En niet alleen voor onze medewerkers. Tijdens de uitvoering gaan de leerlingen namelijk op een andere locatie naar hun lessen. Om na afloop terug te keren in een nieuwe leeromgeving.

Kortom een mooi werk waar onze vakmannen en -vrouwen hun specialismen kunnen laten zien.

Impressies nieuwe leeromgeving