Herbestemming klooster Mariaoord tot Parc Glorieux in Vught

Samen met Synchroon hebben Nico de Bont en Hazenberg als bouwteampartners gewerkt aan de herbestemming van het voormalig klooster Mariaoord. Het gebouw - een rijksmonument - is gerestaureerd en verbouwd tot prachtige karakteristieke appartementen. Met deze ingreep heeft het gebouw een nieuw en duurzaam leven gekregen.

Het voormalige klooster Mariaoord diende als klooster van de zusters Ursulinen, in de oorlog als verblijfplaats voor Duitse troepen en daarna namen de zusters van Moerdijk hun intrek in het gebouw. Deze werden op hun beurt weer opgevolgd door de Broeders van Dongen. De laatste gebruiker was een middelbare school, het Willem I College.

Het gebouw is gerenoveerd en herbestemd tot 32 prachtige en karakteristieke appartementen. Met deze ingreep kreeg het pand een nieuw en duurzaam leven. Aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich kleinschalige nieuwbouw met 11 nieuwbouwappartementen en 8 eengezinswoningen. Wij hebben het optimale weten te bewerkstelligen op het gebied van duurzaamheid met bijvoorbeeld dubbel monumentenglas. Dat is mooi en energiebesparend. De gevels zijn goed geïsoleerd, het hele gebouw is compleet gestript en van geïsoleerde gevels voorzien. De convectoren leveren ook koude en er is overal ledverlichting. 

Bekijk ook:

Stuur project door