Restauratie en herbestemming Geofort

Projectinformatie

Project Geofort
Locatie Herwijnen
Opdrachtgever Stichting Geofort
Architect Architectenbureau Verlaan & Bouwstra

De restauratie en herbestemming van het Fort aan de Nieuwe steeg in Herwijen is gerealiseerd.

Het Fort aan de Nieuwe steeg is gebouwd vanaf 1876 en valt onder de “Nieuwe” Hollandse waterlinie, het bestaat uit verschillende bomvrije gebouwen wat bedoeld was om als een voorverdediging van de vesting Gorinchem te functioneren.

Werkzaamheden

De diverse gebouwen, zoals de dubbel uitgevoerde kazerne, de artillerieloods, de diverse remises en het wachtershuisje zijn hersteld en geconsolideerd.

Daarna is het Fort langzaam maar zeker omgebouwd tot GeoFort: een educatief themapark op het gebied van cartografie en navigatie. Het prachtige fort biedt nu speelse en spannende mogelijkheden om zowel het rijke ‘geo-verleden’ van Nederland als de indrukwekkende geo-innovaties van het heden te presenteren aan de buitenwereld.

    

Lees hier het interview met de intiatiefnemers van Georfort