Restauratie en herbestemming voormalig postkantoor Venlo voor Museum van Bommel van Dam

Projectinformatie

Project Museum van Bommel van Dam
Locatie Venlo
Opdrachtgever Gemeente Venlo
Architect Bierman Henket Architecten B.V.

Recent hebben wij samen met de gemeente Venlo de bouwteamovereenkomst getekend voor de restauratie en herbestemming van het voormalige postkantoor in Venlo. Na afronding van de werkzaamheden wordt het pand in gebruik genomen als nieuwe huisvesting voor het Museum van Bommel van Dam.

Onze ervaring met eerdere monumentale herbestemmingen voor museale en culturele functies die wij hebben uitgevoerd komt nu goed van pas.  Dit zijn onder meer het Akoesticum in Ede, Geofort Herwijnen en het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

De komende maanden versterken wij het ontwerpteam en adviseren wij op het gebied van uitvoeringstechnieken en bouwkosten. Samen met de architect BiermanHenket uit Esch zullen we het ontwerp verder uitwerken. In de tweede helft van dit jaar moet het ontwerp definitief zijn. De restauratie en herbestemming starten volgens planning begin 2020.  

Werken aan museum Van Bommel van Dam

In gesprek met uitvoerder Jarno de Jong

Bij deze herbestemming wordt veel waarde gehecht aan het behoud van de monumentale kenmerken. Een project dus, dat ons op het lijf is geschreven. Lees hier het interview met Projectleider Damie van Vianen en Hoofd Engineering Gerko Koenen over de mooie open samenwerking bij dit project tussen Gemeente, museum, architect, Nico de Bont en de installatiepartner.

Herbestemming postkantoor naar Museum Van Bommel Van Dam veelbelovend van start

Benieuwd naar hoe het postkantoor er van binnen uit ziet? Hoe het vroeger was? en wat er straks allemaal te zien en te beleven valt in het nieuwe museum? Bekijk de Mini Docu over het nieuwe museumgebouw.