Uitbreiding en verduurzaming Stedelijk Gymnasium in Haarlem

Het Stedelijk Gymnasium is een van de oudste scholen van Nederland en gevestigd in twee rijksmonumentale panden in het centrum van Haarlem. Het gebouw aan het Prinsenhof bestaat uit twee vleugels. Een klassiek deel gebouwd in 1863 en een deel dat in de jaren ’20 van de vorige eeuw is gebouwd.

Om het gebouw weer geschikt te maken voor het onderwijs van de 21e eeuw was een grootschalige renovatie en uitbreiding noodzakelijk. De installatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door onze VOF-partner Unica.

De school wil met dit project een nieuwe inspirerende en duurzame leeromgeving voor de leerlingen van het ‘Stedelijk’ realiseren.

Aan de bestaande gebouwen komen twee uitbreidingen die grotendeels uit hout zijn opgetrokken: gelamineerde houten kolommen en liggers, houten kanaalplaatvloeren en houtskeletbouw gevelelementen. Deze gevelelementen worden afgewerkt met zinken bekleding.

De ligging  van het complex in een voetgangerszone in het centrum van Haarlem betekent een flinke logistieke uitdaging voor de aan- en afvoer van materialen en de inrichting en werkzaamheden op de bouwplaats.

Tijdens de bouwwerkzaamheden gaan de leerlingen op een andere locatie naar hun lessen. Naar verwachting wordt het vernieuwde schoolgebouw begin 2024 weer in gebruik genomen.

Stuur project door