Forten & Vestingwerken

Forten & Vestingwerken. Vaste restauratiekwaliteit door procesmatige aanpak
 

Met ons team Forten & Vestingwerken hebben we met recht een écht specialistenteam in huis. Verspreid over Nederland zijn deze vakmannen bezig met de restauratie en het duurzame behoud van metsel- en voegwerk* aan  (waterbouwkundige) monumenten: forten, vestingwerken, bruggen, togen, kademuren, stadswallen et cetera. Kenmerkend voor de aanpak van dit team, zijn de inzet van eigen restauratievaklieden, waardevolle restauratiedata en strakke processen.

Team Forten & Vestingwerken | fotografie Image&Motion, Han Hermkens

Investeren in vakmanschap

Om u als opdrachtgever te laten profiteren van vakmanschap op het allerhoogste niveau, investeren we veel in de samenstelling en opleiding van het team. We doen dit binnen onze eigen Nico de Bont Vakschool waar ervaren rotten in het vak de nieuwkomers zorgvuldig begeleiden tot allround vakman metselaar of voeger. Dankzij deze brede opleiding zijn onze vakmannen van Forten & Vestingwerken ook vaak te vinden op de meest uiteenlopende óverige restauratieprojecten binnen Nico de Bont. En omdat geen restauratieklus hetzelfde is, ondersteunen we al dit vakmanschap waar nodig met op maat gemaakt materieel. Zo garanderen we de veiligheid van onze medewerkers én de kwaliteit van het vakmanschap.

Waardevolle data

Dankzij onze ruime kennis en ervaring in dit specialistische type projecten, beschikken wij over veel waardevolle data. Uitgebreide technische en financiële gegevens over onderhoud en beheer die we door de jaren heen hebben verzameld en nog steeds constant aanvullen. We kunnen u hierdoor heel nauwkeurig laten zien wat - simpel gezegd - een muurrestauratie kost. Door deze data bovendien slim te combineren met scan- en meetgegevens van specialistische aanbieders, weten we in de aanloop van ieder nieuw project tot op detailniveau welke aanpak de beste is.

Op pad met onze vakmannen van team Forten & Vestingwerken

Op pad met onze vakmannen van team Forten & Vestingwerken

Een bewezen procesaanpak

Eenmaal aan de start van deze uiteenlopende restauratieklussen aan (waterbouwkundige) monumenten, werken we volgens een unieke - in eigen beheer ontwikkelde - procesaanpak. Hierdoor kunnen we projecten in iedere vestingstad in Nederland volgens een beproefd proces plannen en uitvoeren. Doordat we daarbij bovendien steeds in hechte teams van vakmannen werken (onder leiding van een vast duo en ondersteund door een vaste kring van onderaannemers en leveranciers) is de kwaliteit altijd gewaarborgd.

Syquin van den Berg

Meer informatie

Wilt u meer weten over ons specialistische vakmanschap of over onze manier van werken? Belt u me dan gerust op nummer 06 – 23 497 656. Ik vertel u er graag alles over.

 

 

 

* Nico de Bont is gecertificeerd volgens de ERM URL 4003 historisch metselwerk en ERM URL 4006 historisch voegwerk