Restauratie

Al meer dan 50 jaar is restauratie de kernactiviteit van Nico de Bont. Meer en meer is de restauratie daarbij conserverend van karakter in de lijn van het oorspronkelijke gebruik. Niet de rigoreuze aanpak van voorheen, maar een kleinschalige benadering, steeds aangepast aan de technische kwaliteit van het bouwdeel en aan de historische context.

Uitgangspunt bij restauratie is maximaal behoud van historisch materiaal. Dit vergt veel aandacht en kennis van materialen zoals hout, natuursteen, baksteen en mortels. De resultaten zijn steeds weer prachtig, zo passend bij het gebouw dat achteraf nauwelijks te zien is dat er gerestaureerd is.
Fraaie indrukwekkende projecten zijn de Domtoren in Utrecht, de Eusebiuskerk in Arnhem, de Sint Jan in 's-Hertogenbosch, Jachthuis Sint Hubertus, kasteel Ruurlo maar ook bijvoorbeeld de vestingwerken van 's-Hertogenbosch en de Moerputtenbrug. Kleinschalig, maar net zo bijzonder zijn projecten als de restauratie van de Slotbosse Toren in Oosterhout en het herstel van de historische muur van Park Sorghvliet in Den Haag.

Nico de Bont is een Erkend Restauratie Bouwbedrijf.

Medewerkers aan het woord over onze restauraties