Stage en afstuderen

Ben jij die bevlogen student die graag de handen uit de mouwen steekt? Die net als wij niets liever doet dan werken met erfgoed? Wil je de kneepjes van het vak leren van échte professionals met een kans op een mooie baan bij Nico de Bont?

Wij denken met je mee hoe je jouw stage- of afstudeerperiode zo leerzaam mogelijk maakt, passend bij wie jij bent. Want we geloven in jong talent en helpen jou bij het vinden van jouw ideale stage of afstudeerplek.

Iconische projecten

Nico de Bont behoort tot de absolute top in restauratie en herbestemming van monumentaal erfgoed in Nederland. Ons doel is om karakteristieke gebouwen door te geven aan volgende generaties. En dat doen wij altijd zo duurzaam mogelijk. 

Met iconische projecten als de renovatie van het Binnenhof in Den Haag, de restauratie van de Sint Jan in Den Bosch of het ARTIS Groote Museum in Amsterdam spelen we een belangrijke rol in erfgoedbehoud en verduurzaming van monumenten.

Renovatie Tweede Kamercomplex aan het Binnenhof in Den Haag

Domtoren in Utrecht

Stage of afstudeeropdracht
Voor leerlingen van het VMBO, MBO, HBO en WO bieden wij de mogelijkheid voor een stage of afstudeeropdracht. We bieden je een leeromgeving waarin je meewerkt in de organisatie of zelfstandig een afstudeerproject uitvoert. Wij geven je daarbij natuurlijk de begeleiding die nodig is om je stage of afstudeerproject tot een succesvol en leerzaam einde te brengen. 

Staat er een passende stage- of afstudeeropdracht bij? Dan horen wij graag van je! Heb je een eigen idee of wens? Neem dan contact met ons op en we kijken samen met jou hoe we kunnen bijdragen aan jouw studie en toekomst binnen de wereld van bouw en erfgoed.

Afstudeeropdracht: onderzoek CO2 footprint monumentale herbestemming

Hoe duurzaam is het hergebruik van een monument nu echt? Tijdens deze afstudeeropdracht ga je aan de slag met circulariteit en de CO2 footprint van een monument. Hoeveel CO2  bespaar je door hergebruik van een casco monument in vergelijking tot volledige nieuwbouw? En hoe kunnen we nog meer CO2  besparen tijdens de herbestemming van een monument (denk aan materialen, transport, circulariteit, etc.)? Daarvoor vragen we jouw expertise!

Interesse?
Stuur ons een e-mail met informatie over wie je bent, je motivatie voor deze opdracht en afstudeerrichting. Wij nemen contact met je op voor een gesprek.